Google Pixel serisi Türkiye'de neden satışa sunulmuyor? - Haberler - indir.com

Google Pixel serisi Türkiye'de neden satışa sunulmuyor?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-27 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google tarafından üretilen Google Pixel adlı akıllı cep telefon serisi 3, 4, 4 XL, 5 gibi yıllar içerisinde pek çok farklı model ile beraber dünyada kullanıcılara sunuldu. Bunlar arasında Türkiye yer almıyor. Google Pixel telefonların halen Türkiye'de satılmama sebebi nedir?

Google Pixel'lerin fiyatı her yerde tartışılıyor

Ülkemizde pek çok farklı nedenden ötürü en uygun fiyatlı akıllı cep telefonlar bile oldukça yüksek fiyat etiketleriyle satılmasına karşılık genel olarak Android işletim sistemine sahip akıllı cep telefonların dolar bazlı satış fiyatı 150 - 300 dolar arasında değişmektedir. Döviz kuru ve farklı vergiler sebebiyle herkesin bildiği fiyatlardan satışa sunuluyor. Google Pixel fiyatları ise 500 dolardan başlıyor ve bin dolara kadar ulaşabiliyor. Bunun anlamı ise Google Pixel fiyatına bazen iki farklı amiral gemisi akıllı cep telefon alabiliyor olmanızdır. Üstelik döviz o gün fırlamışsa veya yılbaşı sonrası bir süreçteyseniz vergilerle beraber Google Pixel'in Türkiye fiyatı akıl almaz seviyelere çıkar. Google Pixel adlı telefonların özelliklerine bakıldığında bu özelliklere sahip oldukça başarılı akıllı telefonların ülkemizde çok daha uygun fiyatlara satıldığını söylemek mümkündür. 

Google yanlışlıkla Google Pixel 5'in fiyatını açıkladıGoogle yanlışlıkla Google Pixel 5'in fiyatını açıkladı

Pixel Türkiye'de hiç de ucuza satılmayacak

Google bazen anlamsız denilecek düzeyde sıkı bir fiyat politikası izliyor. Örnek vermek gerekirse, Amazon, Amazon Prime aboneliğini ülkemiz için 1 dolar bandına kadar çekmişti. Farklı ülkelerin ekonomik durumlar karşısında farklı fiyat politikaları izleyen birçok uluslararası firmadan söz etmek mümkün olacak ancak Google, bunlardan biri değildir. Google hizmetleri karşısında net bir fiyat belirliyor ve tüm dünyada bu fiyat üzerinden satış işlemleri gerçekleştiriliyor. Durum bu şekilde olunca da Google Pixel fiyatları benzerlerinden oldukça pahalı bir satış fiyatıyla kullanıcıların karşısına çıkacak. 

Google Pixel Türkiye’ye gelir mi?

Google Pixel akıllı cep telefon serisinin herhangi bir modelinin Türkiye'de satılmıyor olması durumunu Google gözünden değerlendirildi. Durumu bir de kullanıcıların gözünden değerlendirmek gerekiyor. Google Pixel serisi ülkemizde satılıyor olsa benzer özelliklere sahip alternatiflerden birkaç bin lira daha pahalı olsa alır mısınız? Genel olarak gelen cevaplar hayırdır. 

iPhone akıllı cep telefonu cihazı ile iOS işletim sisteminin birbirine karşı olan eşsiz uyumu sonucu ortaya çıkan iPhone efsanesi gibi Google Pixel cihazı ile Android işletim sisteminin başarılı uyumu sonucu ortaya Android içerisindeki başarının açığa çıkacağı bir telefon ortaya çıkmış olabilir. Ancak bir bin lirayı fazladan ödemeniz gerekebilir. Google Pixel serisinin son modeli olan Pixel 5 modeline bakmak gerekirse güzel ama benzersiz olmadığını görmek gerekir. Şirket satış fiyatı ise Google Store'da 699 dolar olarak görülüyor. 

Çinli üreticilerin baskısı olabilir mi?

Xiaomi ve Huawei ilk etapta olmak üzere ülkemizde Çin merkezli akıllı telefonların popüler olduğunu söylemek mümkündür. Elbette ki bu durumun en büyük sebeplerinden biri 100 dolar olan satış fiyatlarıdır. Döviz kuru, vergiler, satıcı kar oranlarına rağmen Çin merkezli firmaların neredeyse tüm cihazları herkes tarafından satın alınabilir düzeydedir. Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Google üzerinde aktif olarak bir baskı yaptığını söylemek olmaz. Hele de ABD ve Çin hükumetleri arasında yaşanan bir takım sorunlar olduğunu düşündüğümüz zaman. Fakat ortada gözle görülen bir gerçek vardır ki Çin merkezli firmalar ile ülkemiz arasındaki ilişki her geçen gün daha sıkı fıkı bir hale geliyor. Google da sadece Android işletim sistemi kullanılmakla yetiniliyor. 

 


Google Pixel 5 ekran sorunu mu yaşatıyor?Google Pixel 5 ekran sorunu mu yaşatıyor?
Google Pixel 5 DxOmark puanıyla hayal kırıklığı yaşattıGoogle Pixel 5 DxOmark puanıyla hayal kırıklığı yaşattı
Google Pixel 6, ekran altı kamera teknolojisine sahip olabilirGoogle Pixel 6, ekran altı kamera teknolojisine sahip olabilir

PAYLAŞ