Google, Pixel model telefonlara 'Gece Görüşü' özelliğini getirdi! - Haberler - indir.com

Google, Pixel model telefonlara 'Gece Görüşü' özelliğini getirdi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-16 10:04:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Günümüzde fotoğraf çekmek oldukça sık görülen bir davranıştır. Özellikle yeni çıkan akıllı telefonların kameraları sayesinde oldukça yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekmemize olanak sağlıyor. Özellikle geceleri fotoğraf çekmek oldukça zor oluyor. Düşük ışık olduğundan dolayı istediğimiz gibi bir fotoğraf elde edemiyoruz. Google'da bu sorun için kendi cihazlarına yeni bir özellik getirdi.

Google, Pixel model telefonlara 'Gece Görüşü' özelliğini getirdi!

Google, bu sabah tanıttığı bir özellik ile kullanıcıların beğenisini kazandı. Geceleri fotoğraf çekme sorununu çözdüklerini belirten Google, Pixel cihazlarına gece görüş özelliği getirdiğini söyledi. Aslında  bu özellik Pixel 3 ve Pixel 3 XL ile birlikte duyurulmuştu. Fakat telefonların çıkış yaptığı tarihlerde bu özellik tam olarak hazır değildi. Bugüne kadar üzerinde çalışıldı ve sonunda kullanıma hazır hale getirildi. Ayrıca bugün yayınlanan bir güncelleme ile birlikte Pixel cihazlar gece görüşü özelliğine kavuştu.

Google Dokümanlara alternatif 4 servisGoogle Dokümanlara alternatif 4 servis

Gece görüşü özelliği loş ışıklı ortamlarda bile oldukça güzel aydınlatılmış fotoğraflar çekmenize olanak sağlıyor.  Google bu özelliğin Pixel 3 ve Pixel 3 XL cihazlarında en iyi şekilde çalıştığını belirtti. Bunun sebebi ise öğrenme tabanlı olan beyaz dengeleyici, Pixel 3 için özel olarak geliştirilmesi gösterildi. Google'ın diğer modellerinde; Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel XL ve Pixel model telefonlarda Pixel 3'teki kadar kusursuz çalışmadığını da belirtti. 

Google, gece görüş özelliği ile geceleri mükemmel fotoğraflar çekmemizi sağlıyor. Bu özellikle gündüz çekilen fotoğrafların da çözünürlüğünün arttığı görülüyor. Gece görüşün yapısı ile Google bir diğer kamera özelliği olan Super Res Zoom'a benzer özellikler sergilediği söyleniyor. Google şirketinin sahne çekimlerinden oluşan örneklere bakıldığı zaman gerçek hayatta iyi çalışmayacağını düşünüyorsanız oldukça yanılıyorsunuzdur. Gece görüşü özelliğini test eden bazı kullanıcılar bu özellik ile ilgili fotoğrafları Google ile paylaşmış. Fotoğraflara bakıldığında gerçekten de geceleri, gündüz gibi aydınlatarak mükemmel bir fotoğraf çekim deneyimi sunuyor. Bu özellik ilerleyen zamanlarda Android cephesindeki diğer cihazlara gelir mi bilemiyoruz fakat şu anlık sadece Google Pixel cihazlarda kullanıma sunuldu. Buna benzer bir özelliği Huawei'de geliştirdiğini geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. 


Apple Haritalar, Google Haritalar'ı geride mi bırakıyor?Apple Haritalar, Google Haritalar'ı geride mi bırakıyor?
Google Dokümanları daha etkin kullanmanızı sağlayacak 10 eklentiGoogle Dokümanları daha etkin kullanmanızı sağlayacak 10 eklenti
Türkiye'de, Google'da en çok yapılan 30 aramaTürkiye'de, Google'da en çok yapılan 30 arama

PAYLAŞ