Google Pixel Kullanıcılarının Android Pie Kullanım Oranı Açıklandı - Haberler - indir.com

Google Pixel Kullanıcılarının Android Pie Kullanım Oranı Açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-15 16:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google’ın henüz geçtiğimiz hafta ile beraber tanıtmış olduğu yeni amiral gemisi ailesi Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL modelleri Android sürümünün en güncel versiyonu olan Android 9.0 Pie ile çıkış yaptılar. Google’un genel anlamda en erken güncellemeye erişen model serisi olan Pixel serilerin Android Pie kullanım oranları açıklandı. 6 Ağustos’ta resmi olarak yayınlanan Android 9 Pie sürümü 28 Eylül tarihi itibariyle Android ekosisteminin henüz yüzde 0.1 kullanım seviyesine erişmişti. Ancak Google’ın donanım kıdemli başkan yardımcısı olan Rick Osterloh tarafından Pixel serisi cihazları için Pie 9.0 işletim sistemi kullanım oranlarının bir hayli gittiği ifade edilirken bu kullanım oranlarına yönelik rakamlarda açıklandı.

Android 9.0 Pie Pixel Kullanım Oranları

Google Pixel 2'e Gelmeyecek Pixel 3 ÖzellikleriGoogle Pixel 2'e Gelmeyecek Pixel 3 Özellikleri

Rakip şirket Apple’ın son sürümü iOS 12 kısa bir süre içerisinde kullanım oranı olarak yüzde 50 seviyesine erişmişti. Bu oldukça hızlı çıkışın ardından Google’ın Android dağıtım tarafındaki istatistikleri gündeme geldi. Şirketin kendi kontrolüne sahip olan Pixel 3 ailesinin ise yüzde 75’lik kısmından fazlasının aktif olarak Android 9.0 Pie işletim sistemi kullandığını ifade ediliyor. Bu rakamlar Pixel serisinin güncelleme noktasındaki başarısının Apple iOS 12 ile aynı düzeyde bir hızla ilerlediğini gösteriyor. Yüzde 50’lik orana kısa sürede erişen Apple’ın yüzde 75’lik oranlara Kasım ayı ortası ile beraber erişmesi bekleniyor.

IDC tarafından yayınlanan raporlara göre ise Google 2016 yılında 1.95 milyon Pixel serisi akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. 2017’de bu rakam 3.9 milyon seviyesine yükselirken 2018 rakamları haricinde toplam 5.85 milyon Pixel cihaz satışı gerçekleştirildiği belli oluyor. 2018’de ise tüm bu genel istatistiklerin dahada yükselmesi bekleniyor. Sizde Google Pixel serisi bir akıllı telefona sahipseniz Android 9.0 Pie güncellemelerini kontrol etmeyi unutmayın.


Google Pixel harici mikrofon ile kullanılabilecek!Google Pixel harici mikrofon ile kullanılabilecek!
Google Pixel 3 Kamerasına Harici Mikrofon Desteği GeliyorGoogle Pixel 3 Kamerasına Harici Mikrofon Desteği Geliyor

PAYLAŞ