Google Pixel geri dönüşümlü malzeme kullanacak - Haberler - indir.com

Google Pixel geri dönüşümlü malzeme kullanacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-06 10:33:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Doğaya verilen zararın bir telafi çabası mı, yoksa kendi içlerindeki rekabetten midir bilinmez ama teknoloji firmaları son dönemlerde tüketilebilir enerji kaynakları ve materyallere karşı ellerinden geldiğince duyarlı olmaya çalışıyorlar. Bazı büyük markaların yenilenebilir enerji alanında ciddi çalışmalar yapmaya başlaması üzerine Google’dan geri dönüşüm alanında bir adım geldi.

Dünya devleri arasında olan şirket kendi üreteceği ve “Made By Google” olarak tanımlanacak ürünler için geri dönüştürülmüş materyallerin kullanarak üretime başlanacağını açıkladı. Google’ın kendi ürünleri için 2022 senesine kadar başlatmayı hedeflediği proje, Pixel telefonlar, Pixel bilgisayarlar, Google Home hoparlörler, şarj stantları, telefon kılıfları ve Nest akıllı ev ürünleri gibi Google’ın her alanda üretim yapmış olduğu ürünleri kapsıyor. 

Google'dan Stadia İçin Önemli Açıklamalar GeldiGoogle'dan Stadia İçin Önemli Açıklamalar Geldi

Google, 2017'de bütün enerji ihtiyacını yenilenebilir enerjiden kazanır duruma gelecek!

Bu konu hakkında çoktan bir adım attığını açıklayan şirket, Chromecast cihazların üretiminde kullanılan plastiğin geri dönüştürülmüş plastik olduğunu belirterek, Google Home ve telefon kılıflarının da plastik şişelerin geri dönüşümünden üretildiğini dile getirdi. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde de Apple yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili çalışmalarını daha üst seviyelere taşımak istediğini açıklamıştı. Ardından ise Xiaomi’den güneş paneline sahip bir telefon patenti ortaya çıkmıştı. Google’ın attığı bu adımın, Apple’ın uzun zamandır izlediği yeşili korumaya yönelik girişimi takip ettiğini söylemek pek yanlış bir çıkarım olmaz.

Hatırlarsanız benzer bir adım da Samsung’tan gelmişti. Güney Kore merkezli şirket ürün paketlerinde geri dönüşüm materyallerini kullanmaya başladığını açıklamıştı.  

Google çevreyi gözetmeye kararlı 

Google’ın yapmış olduğu açıklamalarda değindiği diğer bir konu 2020 senesinden itibaren şirketin karbon salınımında nötr bir hale gelmesiydi. Bu konuda ciddi olduğunu da vurgulamak isteyen şirket kullanıcılarına ve teknoloji dünyasına taahhütte bulunarak, donanım biriminde sürdürülebilirliğine vurgu yaptı. 

Konuyla ilgili olarak Fast Company’ye açıklamalarda bulunan, Google donanım sürdürülebilirliği şefi Anna Meegan, Google ekibinin hava sevkiyatlarından kargoya kadar olan gerçek salınımları şuana kadar yüzde 40 gibi ciddi bir oranda azaltmayı başardığını dile getirse de bu azaltma işleminin hangi zaman aralığında meydana geldiği konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadı. Bu tutum ise Google ekibinin gelişimi ve üretim süreciyle ilgili daha iyi tahminler yürütülebilmesine olanak tanıyor. Çünkü kargo sevkiyatları, hava sevkiyatlarına göre çok daha uzun bir zamanda gerçekleştirilebiliyor. 

Apple, yenilenebilir enerji kaynakları için yeni şirketler ile görüştü

Geri dönüşüm projesini şuan sadece Amerika Birleşik Devletleri için sunan Google, kullanıcıların bu kapsamda ihtiyaç duymadıkları Google ürünlerini de geri dönüşüme gönderebileceklerini açıkladı. Bu kapsamda gönderilen kargolar için isteyen kullanıcılara ücretsiz kargo etiketi de göndereceğini açıklayan şirket bu konudaki misyonunun da kullanıcılar tarafından daha iyi anlaşılmasını istiyor. 


Google Asistan, 3.parti uygulamalarla birlikte çalışacakGoogle Asistan, 3.parti uygulamalarla birlikte çalışacak
File by Google hızlı bir şekilde büyüyorFile by Google hızlı bir şekilde büyüyor

PAYLAŞ