Google Pixel 6 hakkında yeni bilgiler geldi - Haberler - indir.com

Google Pixel 6 hakkında yeni bilgiler geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-27 12:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, yakın zaman içerisinde tanıtmayı planladığı Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro ile akıllı telefon pazarında yeni bir hareketlilik kazanmayı planlıyor. Bu cihazlar, yeni tasarımın yanı sıra Google'ın yeni çipiyle gelecek. Aynı zamanda bu yeni çiplerin Samsung ile ortak olarak üretileceğini aktarıyor. Yeni anlaşma ile cihazın hayranlarının beklentileri oldukça yükseldi. XDA Developers yazarlarından biri, yeni yonga seti ile ilgili olarak detayların netlik kazanması adına yeni bir yazı yayınladı. 

Google Pixel 6’da olması beklenen yeni çip özellikleri

Google'ın söz konusu bu yeni çipi geliştirmesindeki temel amaç testlerden yüksek skor alarak çıkmak değil. Şirketin hedefi, bu çip ile beraber yapay zeka ve makine öğrenimini zirveye çıkmaktır. Söz konusu bu yeni yonga seti, gelişmiş bir yapay zeka motoru ve görüntü işleme çipine sahip olacak. Yapay zekaya bu kadar önem vermesinin esas sebebi, cihazların fotoğraf yeteneklerini yazılım algoritmalarını kullanarak iyileştirmek olacak. Aynı zamanda Pixel Neural Core adlı yapay zeka motorunun Google cihazları için teni olmadığını aktarması gerekir. Pixel 3 ve Pixel 4 serisi akıllı cihazlarda bu NPU, cihazların esas özellikleri arasında yer alıyordu. Fakat Pixel 5'te şirket bu NPU'yu kullanmamaya karar verdi. Genel olarak ise Google'ın geliştirmiş olduğu bu yonga seti performans açısından Snapdragon 865 ile Snapdragon 888 arasında yer alacak. Aynı zamanda Google Pixel 6'da yer alması beklenen bu kablosuz ultra geniş bant teknolojisi de yeni bir çip tarafından desteklenecek. 

Google Pixel 6, ekran altı kamera teknolojisine sahip olabilirGoogle Pixel 6, ekran altı kamera teknolojisine sahip olabilir

Google Pixel 6 serisinin özellikleri

Pixel 6, 6.4 inçlik FHD+ çözünürlüğe sahip bir ekran ve çift arka kamera kurulumu ile sunulacak. Pixel 6 Pro ise 6.67 inçlik 120 Hz ekran tazeleme hızına sahip olan AMOLED bir ekran ile geliyor Pro olan modelde üç tane kamera yer alıyor. Bunlardan ilki 50 MP çözünürlüklü ana kamera olacak. Diğer bir ikisi ise 8 MP çözünürlük özelliğine sahip olan telefoto lens ve ultra geniş açılı kamera olarak sunuluyor. 8 MP çözünürlük özelliğine sahip olan bu kamera, 5x’e kadar optik zoomu destekleyecek.

Google’ın yeni telefonunun tasarımı belli oldu

Geçtiğimiz gün içerisinde Pixel 6 ve Pixel 6 Pro, ilk renderlarıyla beraber gün yüzüne çıktı. Söz konusu bu akıllı cihazlar, oldukça yeni ve özgün tasarımla geliyor. Elde edilen görüntülerde, Pixel 6'nın ince çerçeveli bir ekran üzerine kurulduğunu görmek gerekir. Cihazın üst kısmında ortasında nokta delik tasarımlı bir adet selfie kamerası yer alıyor. Aynı zamanda bu sefer ekran altında parmak izi sensör de yer alıyor. Her iki akıllı cihazda da 3.5 mm kulaklık girişi olmayacak. Pixel 6'nın üst modeli olarak sunulan Pixel 6 XL’nin de Pixel 6 ile beraber sunulması bekleniyor. Aynı zamanda bu cihazın Pixel 6 Pro mu yoksa Pixel 6 XL olarak mı adlandırılacağı konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor. Her iki cihaz da Android 12 ile geliyor.


Google Pixel 6'nın tasarımı sızdırıldıGoogle Pixel 6'nın tasarımı sızdırıldı
Google Pixel 6 sızdırıldı! İşte özellikleriGoogle Pixel 6 sızdırıldı! İşte özellikleri

PAYLAŞ