Google Pixel 6, ekran altı kamera teknolojisine sahip olabilir - Haberler - indir.com

Google Pixel 6, ekran altı kamera teknolojisine sahip olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-25 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, "Google Pixel 6" olduğu düşünülen yeni bir ekran altı kamera teknolojisine sahip akıllı cep telefon için almış olduğu patent ortaya çıktı. Google tarafından alınan patentlerde telefonun ön tasarımı ise açıkça belli oluyor, işin esas dikkat çekici tarafı ise ön kısmında herhangi bir kameranın yer almamasıdır. Bu gelişme ile beraber akıllara “Google ekran altı kameralı telefon mu geliştiriyor?” sorusu geldi.

Ekran altında yer alan kamera teknolojisi, henüz çok taze bir teknolojidir. Bu bağlamda ise ZTE, Axon 20 5G modeliyle ekran altı kameralı olan telefon pazarında ise liderlik ediyor olsa da, bu teknolojinin tam anlamıyla kullanıcıların hayatına girmesi için biraz daha beklemek gerekecek gibi gözüküyor. Bugünlerde ise ABD'li teknoloji devi Google'ın almış olduğu bu patent, bu teknolojiye ev sahipliği yapacağını ortaya koymuş oldu. 

Google Pixel 5 ve Pixel 4a 5G'nin çıkış tarihi ve fiyatı sızdırıldıGoogle Pixel 5 ve Pixel 4a 5G'nin çıkış tarihi ve fiyatı sızdırıldı

Google Pixel 6'ın ön tarafında hiç kamera görünmüyor

Google Pixel 6 adlı olması beklenen telefon, ön kısmında hiçbir kamera olmaması ile dikkatleri üzerine çekiyor. PatentlyApple tarafından ortaya çıkarılan bu patent bilgilerine göre Google, ön kısmında herhangi bir kamera yer almayan bir akıllı telefon üzerinde çalışmalara başladı. Google Pixel 6 olduğu düşünülen bu akıllı telefon şimdilik daha patent aşamasında olduğundan dolayı özellikleri kesinleşmiş değildir, Fakat spesifik olarak net bir şekilde ekran altı kameralı olup olmayacağını söylemek için de oldukça erkendir. 

Ancak patent bilgilerinden alınan görüntülerde telefonun ön kısmında kamera yer almaması oldukça dikkat çekici ve cihazın bu şekilde bir ön tasarıma sahip olması, akıllara Google'ın ekran altı kamera teknolojisini geliştirmek adına harekete geçtiği düşünülüyor. Eğer ihtimaller doğruysa Google Pixel 6, tüketicileri ekran altı kamera teknolojisi ile bir araya getiren bir akıllı telefon olacak gibi gözüküyor. Anlaşıldığı üzere 2021 yılında ekran altı kameralı akıllı telefonları oldukça ses getiriyor. Bu sene içerisinde Çinli akıllı telefon devi ZTE, kendi ekran altı kameralı akıllı cep telefon modelini kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Hatta Xiaomi ve OPPO'da kendi markasına ait ekran altı kamera telefonlarına ait prototiplerini tanıtmıştı. 

Bunun yanı sıra ada Samsung'un 2021 yılında tanıtılması beklenen katlanabilir akıllı cep telefonlardan bir tanesinin de ekran altı kamera teknolojisine sahip olmasına kesin olarak bakılıyor. İşin içinde bir de Huawei girdiğinde ise teknoloji dünyasının başarılı isimleri bu teknolojiye ev sahipliği yapmış olacaklar. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zamanda daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 

 


Google yanlışlıkla Google Pixel 5'in fiyatını açıkladıGoogle yanlışlıkla Google Pixel 5'in fiyatını açıkladı
Google Pixel 5 ekran sorunu mu yaşatıyor?Google Pixel 5 ekran sorunu mu yaşatıyor?
Google Pixel 5 DxOmark puanıyla hayal kırıklığı yaşattıGoogle Pixel 5 DxOmark puanıyla hayal kırıklığı yaşattı

PAYLAŞ