Google Pixel 5A'dan Yeni Sızıntılar Var! - Haberler - indir.com

Google Pixel 5A'dan Yeni Sızıntılar Var!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-16 23:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Gündemde Google Pixel 6 konuşulsa da ara bir model olarak piyasaya sunulması beklenen Google Pixel 5A modeli için yeni bir sızıntı yaşandı. 

Android Police’de yer alan son sızıntıda Google Pixel 5A modelinin geçen yılki Google Pixel 4A 5G ve Pixel 5 ile büyük oranda benzediği dikkatlerden kaçmıyor. Arkada çift kamera kurulumuna sahip olan telefonun kameraların hemen altında ise parmak izi tarayıcısı bulunuyor. 3,5 milimetre kulaklık girişinin yer almaya devam edeceği yeni modellerde ses düğmeleri de yine önceki modellerdeki gibi aynı bölümde. 

Google Pixel 5A Teknik Özellikler Neler?

Tasarımda kullanıcıları yeni bir değişiklik beklemezken teknik donanımlar ile ilgili kısıtlı da olsa bazı bilgiler paylaşıldı. Buna göre telefonlar 4680 mAh kapasiteli bir batarya ile kullanıma sunulacak. Telefonda yer alacak işlemcinin ise Google Pixel 6'ya gelen özel tensör çipinin bir varyantı yerine Snapdragon modellerinden birisi olması bekleniyor. En güçlü ihtimal ise n Snapdragon 765G.

Bir önceki modelde tasarım açısından çok fazla beğenilmeyen telefonda suya karşı dayanıklılığını olmaması da en büyük eksikler olarak dikkat çekmişti. Telefonun artıları arasında ise çok yönlü Ultra geniş kamera, kulaklık girişi, gelişmiş Google yazılımı ve video modlarıydı. Bu bakımdan güçlü yönlerin daha da geliştirilerek yeni özellikler ile desteklenmesi, telefonun suya dayanıklı hale gelmesi muhtemel. Ancak bir önceki modelde olduğu gibi yine tasarım açısından değişikliğin yapılmaması telefonların önündeki en büyük engellerden birisi olarak görülüyor. 

Google Pixel 5A Ne Zaman Tanıtılacak?

Resmi olmasa da yeni telefon modelinin 17 Ağustos tarihinde yapılacak tanıtımda yer alması bekleniyor. Bu bakımdan yarın yapılacak özel lansman ile birlikte iddiaların gerçek olup olmayacağı ya da Google tarafından geliştirilen yeni modellerin neler olduğu öğrenilebilecek. 

Telefon ile ilgili daha önce gündeme gelen haberlerde fiyatlar için de bazı ipuçları paylaşılmıştı. Bu bakımdan yeni telefon modeli için ortalama fiyatın 450 dolar olması bekleniyor. Bir önceki model Pixel 4A, 500 Dolar etiket fiyatıyla piyasaya sunulmuştu.  Yeni model, daha güçlü özellikler ve 50 Dolar daha uygun fiyatla piyasaya çıkacak.





PAYLAŞ