Google Pixel 5 ekran sorunu mu yaşatıyor? - Haberler - indir.com

Google Pixel 5 ekran sorunu mu yaşatıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-20 21:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

30 Eylül tarihinde tanıtımı gerçekleşen Google Pixel 5, kamera özellikleri ile dikkat çeken bir cihaz oldu. Ön siparişe açılan Pixel 5'in Almanya, İrlanda ve İngiltere'de stokları tükenmişti. Normal şartlarda Google, yıl bitmeden 1 milyondan daha az Pixel 5 satmayı bekliyordu. Ön sipariş rakamları ise bunun tam tersini söylerken, ilk partiyi teslim alan kullanıcıları bazı sorunlar ile karşı karşıya geldi. Google Pixel 5 ekran sorunu ile adından söz ettirmeye başladı. Beklenen çok daha fazla ön sipariş sayısını yakalamasının üzerine bu sorun, Google'ın ciddi sorunlar ile karşılaşmasına sebep olabilir. 

Google Pixel 5 ekran sorunu ile gündemde

Google Pixel 5siparişi veren ilk müşteriler, yeni bir sorun ile karşı karşıya kaldı gibi gözüküyor. Bazı telefonların ekran ve çerçeveleri arasında boşluk olduğu fark edildi. Kullanıcılar, bu boşluğun özellikle de IP68 su geçirmezlik sertifikası için sorun oluşturacağını düşünüyor. Konu hakkında henüz Google resmi bir açıklama yapmış değil. İyi bir ön sipariş sayısının yakalanmasının ardından gelen Google Pixel 5 ekran sorunu, satışları olumsuz etkileyebilir. Google Pixel ve XDA-Developers forumlarından gelen raporların sayısı giderek artarken, sorunlu cihaz sayısının çok fazla olmadığı tahmin ediliyor. Ekran ve çerçeve arasında oluşan boşluklar, telefonun bazı kısımlarında meydana gelmiş durumda. Farklı bölgelerde görülen ekran sorununun kaynağı şimdilik bilinmiyor.

Google Pixel 5 pil paylaşımı özelliğine sahip olacakGoogle Pixel 5 pil paylaşımı özelliğine sahip olacak

Bu bilgilere ek olarak, ekran ve çevre arasında oluşan boşluklar kullanıma bağlı olarak meydana gelmiyor. Sorun yaşatan cihazlar kutusundan direkt olarak bu şekilde çıkıyor ve bu durum direk olarak göze batıyor. Ekran ve çerçevenin bir arada durması için kullanılan yapıştırıcılarının miktarının az olmasından şüpheleniliyor. Ancak sorunun kaynağı ne olursa olsun, Google’ın yakın zamanda bir açıklama yapacağı tahmin ediliyor. Snapdragon 765G ile birlikte gelen Pixel 5, bünyesinde 5G desteğine de yer veriyor. Google bu yıl, amiral gemisi Pixel 5 modelinde Snapdragon 865 kullanmamayı tercih etmişti. 8 GB RAM ve 128 GB depolamaya sahip modelin ön sipariş fiyatı ise 700 dolar. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgiler elde edilmesi bekleniyor. 


Google Pixel 5 ve 5G’li Pixel 4a yolda!Google Pixel 5 ve 5G’li Pixel 4a yolda!
Google Pixel 5 ve Pixel 4a 5G'nin çıkış tarihi ve fiyatı sızdırıldıGoogle Pixel 5 ve Pixel 4a 5G'nin çıkış tarihi ve fiyatı sızdırıldı
Google yanlışlıkla Google Pixel 5'in fiyatını açıkladıGoogle yanlışlıkla Google Pixel 5'in fiyatını açıkladı

PAYLAŞ