Google Pixel 4 XL’de Çentik ve Fiziksel Tuşlar Yer Almayacak - Haberler - indir.com

Google Pixel 4 XL’de Çentik ve Fiziksel Tuşlar Yer Almayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-20 18:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google, henüz geçtiğimiz günlerde Pixel 3A ve Pixel 3A XL modellerini resmi olarak tanıtmıştı. Ancak şirketin yeni modelleri hakkında söylentiler bitmek bilmezken, şimdi ise yeni Google’ın gelecek nesil amiral gemisi modeli olması beklenen Pixel 4 serisi hakkında bazı sızıntılar ortaya çıkmaya başladı. YouTube’da Front Page Tech kanal yapımcısı Jon Prosser tarafından kaynaklar baz alınarak Pixel 4 modelinin selefi cihazlarına göre tasarım noktasında değişikliğe gideceği iddia edildi. Başlangıç itibariyle fiziksel tuşların yeni Pixel 4 serisi ile beraber kaldırılacağı belirtiliyor. Basılabilir güç ve ses tuşları yerine ise Pixel 4’ün sağ kenar bölümünde kapasitif dokunmatik alanların bulunacağı belirtiliyor. Bu sayede ise kesintisiz alüminyum bir çerçeve olmuş olabilecek.

Google Pixel 4 Hakkında İlk Detaylar

Google Pixel 3a ve 3a XL'ın Görüntüleri SızdırıldıGoogle Pixel 3a ve 3a XL'ın Görüntüleri Sızdırıldı

Bu yeni modelde fiziksel tuşların neden kaldırılacağı bilinmiyor. Fakat Prosser’e göre bu durumun Active Edge olarak adlandırılan bir sıkıştırılabilir kenarlar özelliği ile alakalı olabileceği söyleniyor. Daha önceki Pixel modellerde bu özellik sadece alüminyum çerçevenin belirli parçaları ile sınırlandırılmıştı. Ancak fiziksel düğmeleri dokunmatik tuşlar ile değiştirmek Active Edge özelliğinin Pixel 4 üzerinde tüm kenarlar için aktif olarak çalışabileceği anlamına geliyor. Ayrıca fiziksel tuşların kaldırılması haricinde Pixel 4’ün çentiğe sahip olmayacağı da iddia ediliyor. Bu durum yerine ise delikli ekran tasarımının olması bekleniyor. Ekran çerçeveleri oldukça ince olacakken ön yüzeyde Pixel 2 ve Pixel 3’te olduğu gibi stereo hoparlörler yer alacak.

Ayrıca cihazın arka bölümünde parmak izi okuyucusu bulunmayacak. Bu noktada Pixel 4 serisinde parmak izi okuyucusunun ekran içerisine entegre edilmesi bekleniyor. Model ise çift kameralı yapısı ile gelecek. Henüz cihaz hakkında söylentiler bunlardan ibaret olurken, Prosser tarafından yapılan bu paylaşımların güvenilirliği biliniyor. Öyle ki daha öncesinde Pixel 3 ve Pixel 3 XL için ortaya sunduğu bilgiler yüksek bir oran ile doğru çıkmıştı. Ayrıca bu kaynak yine Pixel 3A ve Pixel 3A XL modellerinin geleceğini duyurmuştu. Ayrıca Prosser üzerinden alınan bu verilere göre Pixel 4 XL için bazı tasarım çizimleri de bu iddialar ile örtüşüyor.


Google Pixel 3a Performans Test Sonuçları Ortaya ÇıktıGoogle Pixel 3a Performans Test Sonuçları Ortaya Çıktı
Google Pixel 3A ve 3A XL Tamiri Diğer Telefonlardan Daha KolayGoogle Pixel 3A ve 3A XL Tamiri Diğer Telefonlardan Daha Kolay

PAYLAŞ