Google Pixel 3A ve 3A XL Tamiri Diğer Telefonlardan Daha Kolay - Haberler - indir.com

Google Pixel 3A ve 3A XL Tamiri Diğer Telefonlardan Daha Kolay

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-11 17:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

iFixit ekibi geçtiğimiz gün Google’ın yeni cihazları Pixel 3A ve Pixel 3A XL’ı parçalarına ayırarak  cihazların onarılabilirlik oranını test etti. Ekip cihazları parçaladıktan sonra, onarılabilirlik oranına 10 üzerinden 6 puanını verdi.

iFixit ekibi, Pixel’in ekranlarını ayırırken, diğer akıllı telefonlardaki gibi ekranı gövdeye bağlayan bağlantılardaki yapışkanı yumuşatmak için ısı tabancası ya da saç kurutma makinesine gerek olmadığını söyleyerek, Pixel telefonların ekranlarının kolaylıkla ayrılabildiğini söyledi. Bu telefonun dayanıklılık özellikleri açısından ele alındığında ise olumsuz bir etken olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni Google Pixel'in Lansman Tarihi Belli OlduYeni Google Pixel'in Lansman Tarihi Belli Oldu

iFixit Pixel 3A ve 3A XL Ekran ve Donanım İncelemesi

Google Pixel telefonlarda ekranı gövdeye bağlamak için sünger yapıya benzeyen bir yapıştırıcı türünden yararlanmış. Ekip Pixel 3A’nın suya dayanıklı olmamasının sebebinin de kullanılan bu yapıştırıcıdan kaynaklandığını savunuyor. Bu yapıştırıcının zayıf olması, suyun telefonun içine daha kolay sızmasını sağlıyor. Buda telefonu su basıncı olan bir ortama düşürürseniz kullanılmaz hale gelebilme ihtimalini de oldukça arttırıyor. OLED ekran desteğine sahip olan telefonlar için bu büyük bir dezavantaj.  Ama yine de her iki telefonunda ekran çerçevelerinin kalın olmasının bu olumsuz etkiyi biraz kırdığını söyleyebiliriz.

Ucuz Pixel 3 Serisi Hakkındaki İlk Detaylar

Ancak kullanılan bu yapıştırıcının bir artısı ise, zamanla kullanışsız hale gelen, USB-C portunun ve kulaklık jakının rahatlıkla değiştirilebilir olması. Pixel telefonlar bu açından kullanıcıya bir avantaj da sağlıyor. Buradan yola çıkarak Google’ın telefonlarında kullandığı bu yapıştırıcıyı kullanıcıya avantaj sağlayabilmek için tercih etmiş olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra esnek yapışkan sayesinde pilde rahatlıkla değiştirilebiliyor. Buda kullanıcılara ekstra bir avantaj sağlıyor. Telefonu suya temas ettirmeden kullanmayı başarabilirseniz bozulan parçaları kolaylıkla değiştirme imkanı sayesinde uzun süre bir sıkıntı yaşamadan kullanabilirsiniz.

Ancak telefonun onarımında oldukça hassas davranılması gerekiyor. iFixit ekibi yaptıkları incelemede Google’ın Pixel serisinin yeni telefonlarının içindeki parçaları birbirine bağlarken çok fazla uzun ve ince kablodan yararlandığını olduğunu söylüyor. Buda parça değişimi esnasında oldukça dikkatli çalışma gerektiren noktalardan biri. Tüm bunlara dikkat edilerek kullanıldığında ise ortaya uzun ömürlü ve kullanışlı orta segment bir Android telefon çıkıyor.


Google Pixel 3a ve 3a XL'ın Görüntüleri SızdırıldıGoogle Pixel 3a ve 3a XL'ın Görüntüleri Sızdırıldı
Google Pixel 3a Performans Test Sonuçları Ortaya ÇıktıGoogle Pixel 3a Performans Test Sonuçları Ortaya Çıktı

PAYLAŞ