Google Pay (Wear Os) destekleyen ülkeler listesi genişledi! - Haberler - indir.com

Google Pay (Wear Os) destekleyen ülkeler listesi genişledi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-10 10:30:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Wear OS 3 ile birlikte Google Pay desteği alan ülke listesi genişletildi.

Google tarafından ödeme sistemi olarak tanıtımı gerçekleştirilen Google Pay, giyilebilir cihazlarda kullanılan işletim sistemi sürümü ile birlikte yeni bir güncelleme aldı. Samsung Galaxy Watch 4 ile birlikte ilk defa kullanıma sunulan Wear OS 3, geliştirilmesi ile birlikte daha fazla ülkede Google ödeme sisteminin kullanılmasına imkan tanıdı. Daha önce 27 ülkede Google Pay desteği sunulurken bu ülkelere 10 yeni ülke daha eklendi.

Google Pay destek listesi güncellendi

Yaşanan güncelleme ile birlikte Google Pay’in desteklenen ülkeler listesi güncellendi. Güncelleme ile birlikte desteklenen 10 yeni ülke şöyle oldu; Avusturya, Bulgaristan, Estonya, Yunanistan, Macaristan, Litvanya, Letonya, Portekiz, Romanya ve Singapur.

Mevcut ülkelerdeki kullanıcılar artık akıllı saatlerini kullanarak doğrudan akıllı saatler üzerinden ödeme yapma imkânına sahip olacak. Temassız ödeme seçeneği olması nedeniyle çoğu kullanıcı tarafından tercih edilen Google Pay, bu bakımdan daha fazla kullanıcı tarafından kullanılmaya başlanacak. Yapılan son güncellemeler ile birlikte uygulamanın desteklendiği tüm ülkeler ise şöyle; Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Şili, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hong Kong, Macaristan, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Singapur, Slovakya, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri.

Görülebileceği gibi Türkiye henüz destek alan ülkeler arasına dahil edilmedi. Üstelik 3 defa güncelleme alan ülke listesinde, Türkiye hala desteklenmeyen ülkeler listesinde yer alıyor.

Google Pay Türkiye’de kullanıma sunulacak mı?

Google, ödeme sisteminin hangi ülkelerde destekleneceği konusunda bilgi paylaşımı yapmıyor. Bu nedenle de uygulamanın geleceğine yönelik tahminlerde bulunmak ve Türkiye’de kullanılacağını söylemek oldukça zor. Türkiye mutlaka kapsama alanına alınacaktır. Ancak bu güncellemenin yakın bir zamanda olup olmayacağı büyük bir soru işareti.

Google Pay, ilk defa 2017 yılında tanıtılmış ve 3 yıldan beri de Google tarafından desteklenmişti. Dünyanın en popüler ödeme sistemlerinin bulunduğu ve esnek bir ödeme imkanı sağlayan Google Pay, şirketin en güçlü olduğu alanlardan bir tanesi. 





PAYLAŞ