Google Password Checkup eklentisi ne işe yarar?    - Haberler - indir.com

Google Password Checkup eklentisi ne işe yarar?   

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-09 23:30:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Google tarafından geliştirilen Google Password Checkup eklentisi ne işe yarar? İşte şifrelerinizi güvenli hale getirmenize yardımcı olacak eklenti ile ilgili tüm detaylar. 

Chrome Password Tool ile şifre nasıl oluşturulur?

Chrome Password Tool ile şifre nasıl oluşturulur?Chrome Password Tool ile şifre nasıl oluşturulur?

Kullanıcıların üçüncü taraf internet sitelerinde kimlik bilgilerinin ihlal edilmesi halinde bu bilgilerin sıfırlanması önerecek olan Google Password Checkup tüm kullanıcılara ücretsiz olarak sunuluyor. Şifrenin başkaları tarafından ele geçirilip getirilmediğini kontrol ederek kullanıcıların güvenliğini bir üst seviyeye çekecek olan bu eklenti, kolay kullanımıyla oldukça dikkat çekici. Özellikle e mail adreslerindeki şifre ve buna bağlı olarak gerçekleştirilen veri hırsızlığı pek çok kişinin mağdur olmasına neden olurken Google, 5 Şubat Güvenli İnternet Günü’nde yaptığı duyuru ile kullanıcıların daha güvenli bir servis kullanabilmesi adına Google hizmetlerinden yararlanabileceğini söyledi. Google Chrome uzantıları arasında yerini alan Google Password Checkup,  parola denetiminde sizlere yardımcı olacak.

Google Password Checkup eklentisi nasıl çalışır?

Bir sitede kullanıcı adı ve parolanın tehlikeye girdiği tespit edilirse, uzantı otomatik bir uyarı yayınlayarak şifrenizi değiştirmenizi önerir.

Google Password Checkup eklentisi nasıl kullanılır?

Chrome için geliştirilen uzantıyı yükledikten sonra, tarayıcı çubuğunda yeşil bir kalkan simgesi yer almaya başlayacaktır. Kullanıcılar, üçüncü taraf hizmetlerinde güvenli olmayan kimlik bilgileriyle oturum açtığında ya da uygulama tarafından bir risk tespit edilirse simge kırmızı renge dönerek uyarı verecektir.

Google tarafından yapılan açıklamalarda Password Checkup eklentisinin Stanford Üniversitesi'ndeki kriptografi araştırmacılarıyla birlikte geliştirildiğini ve kullanıcı gizliliği koruyacak şekilde tasarlandığını belirtildi. 

Google Chrome'a yeni uzantı; şifreleme



PAYLAŞ