Google oyun dünyasına adım atıyor - Haberler - indir.com

Google oyun dünyasına adım atıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-08 17:43:38
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Bir süredir, teknoloji dünyasının dev isimlerinden biri olan Google'ın oyun dünyasına girmek için çalışma içerisinde olduğuna dair bilgiler gündeme geliyordu. Genel anlamda Google birçok sektörde ismini duyurmayı başarmış şirketlerden birisi. Şimdi de oyun sektöründe adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda PlayStation ve Xbox dünyasından tanınan Phill Harisson transferi de, konuyla ilgilenenlerin aklına transferin oyun konsoluyla ilgili olabileceğini getirmişti. Konuyla ilgili bir takım yeni bilgiler gündeme geldi. The Information tarafından yayınlanan habere göre, Google oyun sektörüne giriş yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Oyun konsolu projesinin Mario Queiroz ve Majd Bakar tarafından yönetildiği öğrenilen haberde, konsolun isminin 'yeti' olduğu da verilen bilgiler arasında.

Google oyun konsolu projesine 2015 yılında başlamıştı ve bu projenin 2 yıl süreceği biliniyordu. Geçtiğimiz yıl geride kalırken, proje için verilen 2 yıl da tamamlanmış oldu. Fakat konsolun tamamlanma sürecinde bir takım gecikmeler yaşandı. 2018'e girmişken de oyun konsolu gündemde yavaş yavaş yer almaya başladı.

Google'ın yeni oyun konsoluna özel, bulut üzerinden canlı yayın yapılması üzerinde çalıştığı biliniyor. Konsol için herhangi bir çıkış tarihi paylaşılmadı, yalnıca yapılan çalışmaların olumlu bir şekilde ilerlediği biliniyor.  Fiyat, özellikler vb merak edilen hiçbir bilgiye henüz gündemde yer verilmedi. Bununla birlikte, konsolun canlı yayın özelliğiyle aynı anda çıkış yapması bekleniyor.





PAYLAŞ