Google “Otomatik Silme” Kontrolleri özelliğini duyurdu - Haberler - indir.com

Google “Otomatik Silme” Kontrolleri özelliğini duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-02 12:32:02
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Yeni eklenmiş "Otomatik Silme" kontrolleriyle birlikte Konum, Web ve Uygulama etkinliği gibi veriler kullanıcı tarafından belirlenen süre sonunda kendini imha etmeye hazırlanacak.

Google ürünlerinin herkese yardımcı olmasını hedefleyen bir kuruluş olduğunu iddia ediyor. Konum Geçmişi, Web ve Uygulama Etkinliği ayarlarını açık konuma getirildiğinde veriler Google ürünlerinin kullanıcılar için daha kullanışlı olmasını sağlıyor. Örneğin beğendiğiniz bir restoran önermek veya son yaptığın aramaya devam etmek gibi. Verilerinizi gizli tutmak için çalışan Google, sizlerden alınan bildirimlerle birlikte verilerinizi yönetmeniz ve silmeniz için daha kolay yöntemler sunmayı hedefliyor.

600 Milyon İndirmeye Sahip Geliştirici Google Tarafından Engellendi600 Milyon İndirmeye Sahip Geliştirici Google Tarafından Engellendi

Kullanıcılar Google verilerini silebilecek!

Google yayınladığı resmi blogunda yayınladığı gönderiyle birlikte kısa süre içerisinde kullanıcıların verilerini otomatik silmeleri için bir özellik duyurdu.

Google, yeni özellikle birlikte kullanıcılara geçmiş verilerini temizlemek adına üç farklı seçenek sunuyor olacak. Kullanıcılar isterse manuel silebilir isterse de 3 veya 18 aydan eski verileri Google'a silebilecek.

Otomatik etkinlik silme özelliği bir kaç hafta içinde kullanıcıların kullanması için Google tarafından sunulması beklenirken kullanıcılar, otomatik veri silme özelliğine olumlu yaklaşacağı kesin. Google, belirlediği bir çok seçenekler ile birlikte kullanıcıları daha da mutlu edecek.


Google Chrome'da Güvenlik Açığı KeşfedildiGoogle Chrome'da Güvenlik Açığı Keşfedildi
Google'ın Reklam Gelirleri Beklenenin Altında KaldıGoogle'ın Reklam Gelirleri Beklenenin Altında Kaldı

PAYLAŞ