Google otel ve uçuş aramalarını iyileştirmesi için uyarıldı - Haberler - indir.com

Google otel ve uçuş aramalarını iyileştirmesi için uyarıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-28 10:30:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Avrupa Birliği, otel ve uçuş arama sonuçlarını iyileştirmesi ve verilerin nasıl sıraladığını açıklaması için Google'a 2 aylık bir süre verildiğini açıkladı.

Dünyanın en popüler arama motoru Google, ticari uygulamaları nedeniyle uzun bir süredir neredeyse tüm dünyada antitröst uygulayıcıları ve tüketici gruplarının incelemesiyle karşı karşıya kalıyor ve bazı durumlarda ağır para cezalarına çarptırılıyor.

Google arama sonuçlarında daha fazla bilgi paylaşacakGoogle arama sonuçlarında daha fazla bilgi paylaşacak

Şirketin eleştirildiği son konular ise Google Flights ve Google Hotels hizmetlerinin fiyatlarına odaklanmakta.

Avrupa Birliği’nden Google’a iki ay müddet

Avrupa Komisyonu ve AB tüketici makamları, uçuşlar ve oteller için internet arama sonuçlarını iyileştirmek ve bu verileri nasıl sıraladığını açıklamak için Google'a 2 aylık bir süre verdi.
Hollanda ajansı ve Belçika Ekonomi Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen AB yürütme ve ulusal tüketici gözlemcileri, arama sonuçlarındaki fiyatların önceden hesaplanabilen ücretleri ya da vergileri içermesi, indirimleri hesaplamak için kullanılan referans fiyatların açıkça belirtilmesi gerektiğini belirtti.

Avrupa Birliği Google'a soruşturma başlattı

AB Adalet Komiseri Didier Reynders, "AB tüketicileri, tatillerini planlamak için arama motorlarını kullanırken yanlış yönlendirilemez. Tüketicilerin, seçimlerini şeffaf ve tarafsız bilgilere dayanarak yapmaları için adımlar atmamız gerekiyor." dedi.

2 aylık sürenin sonunda Google gereken adımları atmazsa, AB tarafından para cezaları ve çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya kalması söz konusu.

Google ise konuyla ilgili açıklamasındada, "AB'nin bizimle olan iletişimini memnuniyetle karşılıyoruz. Kullanıcılarımız için iyi olacak ve daha fazla şeffaflık sağlayacak iyileştirmeleri nasıl yapabileceğimizi görmek için, tüketici koruma kurumları ve Avrupa Komisyonu ile yakın bir şekilde çalışıyoruz." Dedi.


Google Slaytlarda Sürüm Geçmişi Nasıl Kontrol Edilir?Google Slaytlarda Sürüm Geçmişi Nasıl Kontrol Edilir?
Google’ın Deprem Uyarı Sistemi’nden Önemli Başarı!Google’ın Deprem Uyarı Sistemi’nden Önemli Başarı!

PAYLAŞ