Google olumsuz TikTok yorumlarını sildi - Haberler - indir.com

Google olumsuz TikTok yorumlarını sildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-27 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler video paylaşım platformlarından olan TikTok’ta yer alan bir fenomenin geçtiğimiz günlerde yayınlamış olduğu bir video dünya genelinde büyük tepkilere sebep oldu ve gündeme geldi. Google’ın bu olay üzerinde kullanıcılar tarafından puanı düşürülen uygulamanın Play Store’da yer alan derecelendirmesini düşüren tüm yeni puanları ve kötü yorumları sildiği belirtildi. Sosyal medya hayatımızın her alanına girmeye devam ederken, platformlar ise çeşitli tartışmalar ile gündeme gelmeye devam ediyor. Özellikle yaşanan koronavirüs salgını ile beraber kullanıcılar vakitlerini daha da fazla bir şekilde mobil cihazlarında geçirmeye başladılar.

Bunlardan en popüler olanı ise kısa videolar paylaşılmasına olanak sağlayan TikTok oldu. Dünyanın en ünlü uygulamalarından olan TikTok üzerinden geçtiğimiz günlerde yayınlanan video büyük tepkilere sebep oldu. Platformun içerik üreticilerinden olan ve 1 milyondan fazla takipçiye sahip Faisal Siddiqui adlı kullanıcı teklifini kabul etmeyen kadınlara asit attığı temada bir videoyu TikTok’ta yayınladı. Bu video kadınlar ve tüm insanlar tarafından büyük bir öfkeyle karşılandı ve Hindistan’da da yüksek tepkiler gördü.

Yeni Galaxy A serisi telefonlar Yeni Galaxy A serisi telefonlar "Optik görüntü sabitleme" özelliğiyle gelecek

TikTok puanları 4.5’ten 1.2’ye düştü

Tepki çeken bu video Twitter’da da etiketler ile gündem oldu. Gelen tepkilere karşılık videoyu yayınlayan kişi özür diledi ve TikTok’tan videoyu sildi. Ancak kullanıcılar TikTok uygulamasına uygulama mağazası üzerinden düşük puanlar vererek olumsuz yorumlar paylaşmaya başladılar. Google Play Store’da ise bir gecede 4.5 puan seviyesinden uygulama 1.2 seviyesine düştü. Google ise olayı eleştiren kullanıcıların sahte hesaplar açtığını fark ederek bu durumu engelledi. Şimdi ise uygulamanın puan düşmesine sebep olan 5 milyon değerlendirmeyi sildi.

Konu hakkında  yorum yaptığı söylenen Google sözcüsü, bu yapılan düzeltici önlem olarak gerçekleştirildiği ve uygunsuz derecelendirmenin önüne geçmek için bir önlem aldıklarını belirtti.


İlgili uygulamalar
TikTok'tan Ramazan Bayramı'na özel kampanyaTikTok'tan Ramazan Bayramı'na özel kampanya
LG Polonya'nın genç kızları istismar eden TikTok paylaşımı tepki topladıLG Polonya'nın genç kızları istismar eden TikTok paylaşımı tepki topladı

PAYLAŞ