Google, neden Android Wear'ın ismini değiştirdi? - Haberler - indir.com

Google, neden Android Wear'ın ismini değiştirdi?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-23 15:20:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde Google tarafından yapılan bir açıklama ile Android Wear isimli akıllı saatin artık Watch Os olacağını öğrenmiştik. Dönemin şartlarına göre oldukça iyi bir performans sergileyen bu akıllı saat, yarışa dahil olamamış ve yeterince satış yapmayı başaramamıştı. Tüm kullanıcılar Watch Os ismini duyunca Google'ın yeni bir akıllı saat çıkardığını düşündü ancak olayın aslı böyle değil. Yalnıza isim değişikliğine gidildi.

Google'ın bu değişikliği neden yapacağı anlaşılıyor: Kendi verilerine göre üç Android Wear saatinden biri bir iPhone ile eşleştirildi. Bu nedenle Android'i adından çıkarmak, kitleleri genişletmeye yardımcı olabilir. Ayrıca, Google'ın ürün portföyünde 'Android' kelimesini kullanmasını en aza indirgeme eğilimi devam ediyor.

Ancak bu değişiklik yeni bir tasarım, yeni özellikler veya belki de en önemlisi Google'ın akıllı saat çalışmalarına yeni bir odaklanma getirmiyor. Bu sadece yeni bir isim ve logo, ve hepsi bu. Cihazların Aşınma İşletim Sistemi portföyü artık, teknoloji şirketlerinden farklı önceliklere sahip Fossil, Movado ve Michael Kors gibi moda markalarının hakimiyeti altında. Bu saatler, en yeni ve en ileri teknoloji gelişmelerini paketlemek yerine, tek bir sezondan sonra bayatlayabilecek tasarım trendlerine odaklanıyor. Skagen'in yeni Falster akıllı saati, şık bir tasarıma ve rahat bir uyumla harika görünüyor, ancak üç yıl önce piyasaya sürülen Android Wear saatlerinde özellik veya teknolojide herhangi bir ilerleme kaydedilmiyor.





PAYLAŞ