Google, Mors kodu bulunan oyunların geliştirilmesine yardım ediyor - Haberler - indir.com

Google, Mors kodu bulunan oyunların geliştirilmesine yardım ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-04 10:45:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Gündemimizden düşmeyen teknoloji ve yazılım devi Google, çok sevindirici bir haber ile karşımıza çıkıyor. Google'ın desteği ile kısıtlı derecede hareket edebilen çocuklar için bazı oyunlar geliştirildi.

Google, Mors kodu bulunan oyunların geliştirilmesine yardım ediyor

Mors koduna sahip olan bu oyunların geliştirilmesi 2 gün sürdü ve 5 takım tarafından geliştirildi. Ekipler her biri kısıtlı hareket imkanı olan çocuklar ile birlikte çalıştı. Bu çocuklar oyunlarda kreatif direktör olarak yer aldı. Oyunlar bu çocukların görüşlerine göre şekillendirildi. Örnek olarak, katılımcı çocuklardan birisi olan Olivia'nın 'Alphabet's Got Talent' oyunu sevilen yetenek yarışmasına göre şekillendirildi.

Google Play'da Zararlı Yazılım İçerdiği belirlenen 13 OyunGoogle Play'da Zararlı Yazılım İçerdiği belirlenen 13 Oyun

Mors kodu kısıtlı hareket imkanı olan çocuklar için basit fakat kalıcı bir iletişim yöntemidir. Sadece çizgi ve noktalardan oluşan bu kod, ABD Donanması, Sahil Güvenlik de dahil olmak üzere çoğu alanda kullanılıyor. Ayrıca bu alanlar dışarısında radyolar, telefonlar ve internette de kullanılabiliyor. Bu 3 alanda büyük tehliklerden korunan iletişim yöntemi, basit bir iletişim yöntemidir. Özellikle zor iletişim kuran insanlar için oldukça kullanışlı bir araçtır. Mors kodunu kullanmak için tek bir şey gerekli; Girdi. Farklı farklı koşullara göre şekillendirilebilen bu kod sistemi, oldukça kolay bir şekilde öğrenilebilir. 

Google bu geliştirdiği oyunların kodlarını, Experiments with Google sitesinde paylaştı. Geliştiriciler, Mors kodu kullanan açık kaynak kodlu örneklere bakabilir ve bu şekilde hareket kısıtlamasına sahip olan çocuklar ve kişiler için oyun geliştirilmesine yardımcı olabilir. Google'ın en büyük umudu ise bu kodların diğer geliştiriciler tarafından kullanarak, yeni işlerde ilham kaynağı olmasıdır. Hareket kısıtlamasına sahip çocukların oldukça hoşuna giden bu sistem için Google şirketini tebrik etmek gerekiyor. Gerçekten de bu şekilde iyi bir iş başarmışlar. Eğer sizde oyun geliştiriyorsanız, Google'ın paylaştığı bu Mors kodu içerisindeki örnekleri inceleyerek, bazı oyunlar geliştirebilirsiniz. 

Bu geliştirdiğiniz oyunlar sayesinde hareket kısıtlamasına sahip olan çocuklar ve bireyler için zaman geçirici olarak oyunlar geliştirebilir veya daha eğitici olan oyunlar yapabilirsiniz. Bu sayede bu bireylere oldukça faydalı içerikler sunabilir ve onların keyifli vakit geçirmelerine olanak sağlayabilirsiniz.


Google Haritalar yüzünden banka bilgileriniz ele geçirilebilir!Google Haritalar yüzünden banka bilgileriniz ele geçirilebilir!
Google Play Store tasarımında bazı değişiklikler olduGoogle Play Store tasarımında bazı değişiklikler oldu
Kullanıcılarını izleyen Google'a şok karar AB'den geldiKullanıcılarını izleyen Google'a şok karar AB'den geldi

PAYLAŞ