Google Modaya da El Atıyor - Haberler - indir.com

Google Modaya da El Atıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-09-19 13:54:45
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Hemen hemen her alanda hayatımıza giren ve bizleri teknolojiye daha da alıştıran firma Google bu sefer de moda tasarımına girdiğini duyurdu. Teknolojinin hayatımızın her alanına girmesinin ardından en çok kullanılan servislerden birisi olan Google her kesim ve her yaş grubundan insana hitap edebilmek için sektör yelpazesini geniş tutmaya çalışır. Marka bu seferde yaptığı uygulama ile modada adından sıkça söz edileceğe benzemektedir. Siz de Google 'un yaptığı bu yenilik hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız, yazımızı okuyabilirsiniz.

İlerleyen teknolojinin sunduğu yenilikler

Teknoloji devleri markalar teknolojinin gelişmesinden yararlanarak ürettikleri cihazlarda son sistem teknolojik ürünleri kullanmaktadırlar. Son zamanlarda en çok tüketilmeye başlanan teknolojik ürünlerin başında giyilebilir teknolojiler yer almaktadır. Markalar bunu bildikleri için her geçen gün daha farklı ürünlerle kullanıcı karşısına çıkmaktadır. Bunlardan birisi olan Google de kullanıcılarının karşısına akıllı giyilebilir teknoloji ile çıktı. Google geçtiğimiz sene düzenlenen IO geliştiriciler konferansında akıllı giyilebilir teknoloji ürünü olan Project Jacguard'ı tanıttı. Bu yıl IO geliştiriciler konferansında dünyaca ünlü marka olan Levis ile ortaklaşa hazırladıkları akıllı ceketi kullanıcıların beğenisine sundu. İnternet devi olan Google bu projeyle moda dünyasına da el attığını gösterdi.   Markanın hazırladığı Project Muse projesi Google 'un birden çok sektörde çalıştığını ve kullanıcılara sınırsız hizmet verdiğini de gösterir.

Project Muse kim tarafından hazırlandı?

İnternet devi Google'un moda sektöründe de yer aldığını gösteren Project Muse uzun süre konuşulacağa benzemektedir. Project Muse Berlin merkezli Zalando ile ortaklığa girilen yapay zeka Tensor Flow teknolojisinden yararlanılarak hazırlanmış olup pek çok kişi tarafından kullanılacağa benziyor.

Project Muse nasıl hizmet veriyor?

Google 'un moda tasarımı konusunda da hizmet vermeye başladığı Project Muse ile kullanıcılara birkaç soru yöneltilmektedir. Bu sorular sonrasında kullanıcıların zevkine uygun tasarımlar gerçekleştirilmektedir. Uygulama size 'cinsiyetiniz, sevdiğiniz müzik tarzınız, yaşınız, duygusal durumunuz' gibi pek çok soru yöneltir. Böylece örnek çizim üzerinden size uygun olan kıyafet tasarımları sunar. Google bu uygulama ile 600 farklı moda trendi üzerinden değerlendirme yaparak size gerçek moda tasarımlarını aratmayacak kıyafetler sunar.

 





PAYLAŞ