Google, Mobil Operatörlüğe Başlayacak - Haberler - indir.com

Google, Mobil Operatörlüğe Başlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-09 11:03:04
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının ileri gelen isimlerinden Google, ABD'nin, mobil operatörleri arasına bir yenisini daha eklemek üzere çalışmalara başlayacak. ABD'de dördüncü olma özelliğini taşıyacak olan bu operatör üzerinde çalışmalara başlamak üzere uydu hizmeti sağlayıcısı Dish Network Corp. ile konuyla alakalı görüşmelere başladığının bilgisi verildi.

Google, dördüncü mobil operatör üzerinde çalışıyor

ABD'de de dördüncü mobil telefon operatörü üzerinde çalışmalara başlayan Google'ın yakın zamanda bu sektörde de etkin bir şekilde rol oynayacağı belli oldu. Arama motorları arasında dünyanın en çok tercih edilenlerinden biri olan Google, yönünü mobil şebekelere yöneltti. Şirket, şu an için ABD'nin dördüncü en büyük mobil operatörü olmak adına uydu hizmeti sağlayıcısı olarak görev yapan Disk Network ile görüşme içerisinde yer aldığının bilgisini verdi ve anlaşmanın gerçekleşmesi ile beraber çalışmalara hemen başlanacak. 

Google'dan Airdrop'a Rakip Uygulama GeliyorGoogle'dan Airdrop'a Rakip Uygulama Geliyor

Teknoloji dünyasının dev şirketi Google, T-Mobile'dan almayı planladığı alıcılardan faydalanarak Dish ile iş birliği içerisinde hareket etmeyi düşünüyor. Google şirketinde yönetici görevinde bulunan Aolan Mulally'nin da görüşmelere dahil olduğu fakat görüşmeler henüz oldukça kırılgan bir yapıda bulunduğunu ve bununla beraber hemen duyurulmaması konusunda da çeşitli uyarılarda bulundu. 

Google'dan FI projesi

Google'ın geçmiş projelerine de değinmek gerekirse 2015 yılı itibariyle kurulan Google Fi projesi, Google şirketinin aslında mobil operatör kurma fikrine oldukça yakın olduğunu göstermişti. Şöyle ki Google Fi kullanıcıları, proje kapsamında belirlenen ücret ödemesini yaptıktan sonra, cep telefonu operatörleri arasında sinyal gücü ve bununla beraber kullanım hızına bağlı olarak, yer aldığınız konuma göre hangi operatörün kalitesi daha iyi durumdaysa otomatik olarak ona geçiş yapabilirsiniz. Google'ın teknoloji dünyasında farklı sektörlerde de yer alıyor olması kullanıcılarını heyecanlandıran bir durumdur. Google Fi projesi de Google'ın mobil operatör dünyasına giriş yapacağının en büyük göstergelerinden biri olarak karşımıza çıkmıştı.Söz konusu bu proje halen aktif olarak kullanılmaktadır. 

 


Google Kameraya Gece Modu GetiriyorGoogle Kameraya Gece Modu Getiriyor
Google Asistan'a yeni özellikler ekleniyorGoogle Asistan'a yeni özellikler ekleniyor
Google Chrome'a medyalar için yeni özellik ekleniyorGoogle Chrome'a medyalar için yeni özellik ekleniyor

PAYLAŞ