Google, mobil kullanıcılar için arama sonuçlarında yenilikler sunuyor - Haberler - indir.com

Google, mobil kullanıcılar için arama sonuçlarında yenilikler sunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-25 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Resmi blogu üzerinden açıklama yapan Google, daha iyi bir kullanımı deneyimi sunmak adına mobil sürümde arama motoru sonuçları sayfasının güncellendiğinin bilgisi verildi. Söz konusu bu güncelleme ile beraber daha beyaz bir arama sonuçları sayfası ile daha büyük ve kalın harfler görmek mümkün olacak. 

Dünyanın en popüler arama motoru olarak adlandırılan Google, resmi blogu üzerinden yayınladığı bir duyuru ile beraber gelecek günlerde mobil sürümdeki arama sonuçları sayfasının kullanıcı deneyimi daha da iyi hale getirmek için yeni tasarım güncellemesi sunulacağının bilgisi verildi. Konuyla ilgili olarak Google tarafından aktarılan bilgilere göre arama sonuçları sayfası "Google deneyimini" baştan yaratacak olan büyük bir tasarım yeniliği gitmiyor. Bununla beraber kullanıcıların aradıkları bilgilere çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilmesi ve metinleri de daha kolay bir şekilde okuyabilmesi adına bazı küçük tasarım değişiklikleri yapılıyor. 

Google Mesajlar artık GMS sertifikası olmayan cihazlarda çalışmayacakGoogle Mesajlar artık GMS sertifikası olmayan cihazlarda çalışmayacak

Arama sonuçlarını büyük ve daha kalın harflerle yenilenecek

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google'ın yeni arama sonuçları sayfasında dikkat çeken bir yenilik, arama sonuçlarının daha büyük ve kalın bir şekilde listeleneceğini gösteriyor. Aynı zamanda Google, Gmail ve Android'de sık sık kullanılan Google'ın kendi yazı fontu olan “Googley”in de artık arama sayfaları içerisinde daha fazla kullanılacağının dile getirdi. 

Google, arama sonuçları sayfasının tasarım detayları üzerinde de çalışmalar yapıyor. Söz konusu bu güncelleme ile beraber arama sonuçlarında daha az gölge ile karşılaşmak mümkün olacak. Google, gölgelendirmeyi daha da aza indirmekteki amacının kullanıcıların arama sonuçlarına odaklanabilmesi için daha temiz bir görünüm sunmak olduğu dile getirildi. 

Google, yeni arama sonuçları sayfasının gelecek günler içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulacağı dile getirildi. Dürüst olmak gerekirse gerçekleştirilecek olan bu güncelleme, birçok kullanıcının kullanıma sunulacağı dile getiriliyor. Dürüst olmak gerekirse gerçekleştirilecek olan bu güncelleme, birçok kullanıcı tarafından fark edilmesi zor olan detaylara kadar odaklanılıyor. Bunun yanı sıra Google, güncellemenin kullanıcı deneyimini iyileştireceğinden de oldukça emindir. 

 


Honor V40, Google servisleriyle gelebilirHonor V40, Google servisleriyle gelebilir
Google App Store'daki uygulamalarının gizlilik güncellemelerini tamamlamadıGoogle App Store'daki uygulamalarının gizlilik güncellemelerini tamamlamadı
Google Fransa'da haber sitelerine telif ödemeye başlıyorGoogle Fransa'da haber sitelerine telif ödemeye başlıyor

PAYLAŞ