Google Mobil Cihazlarda Daha Fazla Reklam Gösterecek - Haberler - indir.com

Google Mobil Cihazlarda Daha Fazla Reklam Gösterecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-15 16:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Başta Google Arama servisi olmak üzere Google’ın birçok alanında agresif bir reklam politikasını yakın zamanda göreceğiz. Gelirlerinin yüzde 95’lik bölümünü reklamlardan sağlayan internet devi Google, bu alana yönelik çalışmalarını ve yatırımlarını sürdürüyor. Şimdi ise yeni yaşanan gelişmelere göre Google kullanıcılarını daha fazla reklama boğacak. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre mobil arama sonuçları dahil olmak üzere Google uygulamasındaki bazı kategorilerde daha yeni reklam gösterimlerine başlaması bekleniyor. Bu sayede kullanıcılara aradıkları ürünler ile alakalı daha fazla içerik ve bilgi sunulmuş olacak.

Google’dan Yeni Reklam Politikası

Google Pixel 3A ve 3A XL Tamiri Diğer Telefonlardan Daha KolayGoogle Pixel 3A ve 3A XL Tamiri Diğer Telefonlardan Daha Kolay

Bu gelecek yeni reklam çeşitlerinden ilki Keşif reklamları olacak. Bu reklamlar ile kullanıcıların aramalarına göre Google karşılarına ürünleri sunacak. Diğer yandan içinde geçiş yapılabilen 8 kartlık bir Galeri reklam türü de sunulanlar arasında bulunacak. Bu sistem ile beraber markaların kullanıcılar ile daha fazla etkileşime girmesi hedefleniyor. Bu tarz reklamların ise yüzde 25 daha fazla etkileşim aldığı istatistikler arasında bulunuyor.

Diğer yandan ise standart reklam türlerinin Google uygulamasında yer alan keşfet bölümünde ve mobil ana sayfada daha fazla reklam görünmesi hedefleniyor. Bu bileşenler ise piyasada yer alan milyarlarca Android ekranında bulunduğu için büyük bir kapsama alanı anlamına geliyor. Google tarafından bir süre önce YouTube videoları altında alışveriş bağlantıları gösterilmeye başlanmıştı. Bu durumu Fotoğraflar gibi diğer uygulamalarının altına da yerleştirmeyi hedefliyor.


Google'ın En İyi Oynanabilir Doodle'larıGoogle'ın En İyi Oynanabilir Doodle'ları
Google Play Store, Aktif Olarak Kullanmadığınız Uygulamaları Kolaylıkla Silmenizi SağlayacakGoogle Play Store, Aktif Olarak Kullanmadığınız Uygulamaları Kolaylıkla Silmenizi Sağlayacak

PAYLAŞ