Google, Microsoft Edge'de Güvenlik Açığı Buldu - Haberler - indir.com

Google, Microsoft Edge'de Güvenlik Açığı Buldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-21 10:40:56
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'ın kendi Windows 10 uygulamaları ve platformların da araştırma yapması üzerine kurulan Project Zero ekibi tarafından ciddi açıklar ortaya çıkartılmaya devam ediliyor. Özellikle Windows 10 işletim sisteminde yer alan ciddi açıklar doğru zamanda Microsoft cephesi tarafından kapatılamazsa, güvenlik şirketleri devreye giriyor ve bu açıkların duyurusu da yapılmış oluyor. Şimdi ise Microsoft'un çözememiş olduğu yeni bir açık Microsoft Edge'de tespit edildi ve açığın içeriği duyuruldu.

Google tarafından yayınlanan açık raporuna baktığımızda çok sayıda teknik detaylardan oluşan hata ayıklama günlüğünü görüyoruz. Microsoft'un güvenlik ekibi tarafından açıklanan açığın 'ortalama' teklike oranında bir hata olduğu belirtiliyor. Bu açık ile saldırganlar bilgisayar belleğinizi ele geçirebilir ve bir sayfa yerleştirebilir. Google tarafından Microsoft'un hatanın çok karmaşık olduğu yanıtından sonra 90 güne ek olarak 14 gün daha ek süre tanımış fakat bir yama ile bu sorunun çözümü yine sağlanamamış.

Durum böyle olunca Google'un güvenlik ekibi devreye girmiş ve hata ayıklama raporu ile beraber söz konuşu Microsoft Edge açığı giderilerek açıklama yapılmış.





PAYLAŞ