Google mesajlara yeni bir özellik geliyor! - Haberler - indir.com

Google mesajlara yeni bir özellik geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-06 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz aylarda beta sürümü yayınlanan Google’ın Mesajlar adındaki anlık mesajlaşma uygulamasının beta sürümü geliştiriciler tarafından güncellendi. Güncellemeden sonra incelenen kodlar Google’ın yeni bir özellik üzerinde çalıştığını gözler önüne serdi.

Günümüzde en yaygın olarak kullanılan anlık mesajlaşma uygulamaları WhatsApp ve Telegram olsa da, aslında daha bilmeyen yüzlerce anlık mesajlaşma uygulaması var. Üçüncü parti uygulamaların en güvenilir alternatifleri arasında Googl2ın “Mesajlar, Apple’ın ise “iMessage” servisi yer alıyor.

Google Asistan artık siteleri sesli okuyabilecekGoogle Asistan artık siteleri sesli okuyabilecek

Apple’ın geliştirdiği “iMessage” servisi sadece iPhone kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor olsa da, Google’ın “Mesajlar” servisi hem Andorid, hem de iOS cihazlarda kullanılabiliyor. İki servis arsında yıllardır devam eden bu rekabet uygulamaların zaman zaman birbirlerine benzer ya da birbirlerinin kopyaları olduğuna dair özelliklerle gündeme geliyor. Google’ın yayınladığı yeni özellik “Mesajlar” servisinin “iMesaage” servisinden bir özelliği kopyaladığını gözler önüne serdi.

Google "Mesajlar"a "iMesaage" benzeri bir özellik geliyor

Google geliştiricileri Play Store’da yer alan beta testi programı kapsamındaki “Mesajlar” servisinin beta sürümüne yeni bir güncelleme sundu. Yeni sürümün kodlarını inceleyen geliştiriciler ise Google’ın yeni bir özellik üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı. Elde edilen bu bilgilere göre Google’ın “Mesajlar” servisi ilerleyen zamanlarda “iMessage” servisindeki tepki verme özelliğine sahip olacak.

Google Mesajlar uygulamasına sohbet baloncukları geliyor

Bildiğiniz gibi “iMessage” kullanıcıları gönderilen bir mesajın üzerine baslı tuttuğunda bir mesajı beğenmek, reddetmek ve onaylama seçeneklerinin yer aldığı simgelerin bulunduğu bir menü karşılarına çıkıyor. İşte bu özellik artık Google “Mesajlar” servisinde de olacak. Şuan için beta sürecinde olan bu özelliğin kullanıcılara sunulup sunulmayacağı ya da ne zaman sunulacağı ise henüz bilinmiyor.


Google Fotoğraflar uygulaması güncellendi, yeni arayüze kavuştuGoogle Fotoğraflar uygulaması güncellendi, yeni arayüze kavuştu
Google I/O 2020 iptal edildi!Google I/O 2020 iptal edildi!

PAYLAŞ