Google Mesajlar

Google Mesajlar "Uçtan uca şifreleme" desteğine kavuşuyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-25 13:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Birkaç gün önce iMesaage servisine rakip RCS servisini tam sürümüyle Android kullanıcılarının beğenisine sunan Google, RCS’nin uçtan uca şifreleme yöntemiyle korunacağını duyurdu.

RCS servisini kullanıma daha yeni sunmuş olsa da yayımladığı yen güncellemeyle kullanıcılarının gizlilik ve güvenliğine ne kadar önem verdiğini açıkça gözler önüne seren Google, mesajları uçtan uca şifreleme yöntemiyle korumayı hedefliyor. Açıkçası Google’ın bu noktada oldukça hızlı bir adım attığını söyleyebiliriz. Hatırlarsanız WhatsApp’ın bu özelliği kazanması epey zaman almıştı. Tüm dünyada eş zamanlı olarak kullanıma sunuluna RCS servisini kullanabilmeniz için gereken tek şart kurduğunuz kişi veya kişilerin de “Mesajlar” uygulamasında “Chat” özelliğini aktif hale getirmesi.

Google Haritalar'a Covid yoğunluk haritası geliyorGoogle Haritalar'a Covid yoğunluk haritası geliyor

iMessage rakibi Google RCS kullanılmaya başlandı

Google Mesajlar uygulaması hakkında yaptığı açıklamayla uçtan uca şifreleme özelliğinin beta sürümünün de yolda olduğunu müjdeledi. Yeni özellik, “Mesajlar” uygulamasını kullanan tüm kullanıcıları kapsıyor. WhatsApp, Telegram veya diğer şifreli sohbet uygulamalarını kullanmak istemeyen kullanıcılar için alternatif olarak tanıtılan “Mesajlar” uygulaması böylece güvenlik açısından da rakipleriyle aynı özelliklere sahip olmuş oluyor.

Beta sürümden yararlanmak için belirli kriterleri karşılamanız gerekmekte. Bu noktada ilk şart; sadece sizin değil, iletişim kurduğunuz kişinin de beta programına katılmış olması ve “Chat” özelliklerini aktif etmiş olması. Bu iki kritere uygun olduğunuz sürece “Mesajlar” uygulamasının beta sürümlerinden rahatlıkla faydalanabilirsiniz ve yeni özelliklerin tadını çıkarabilirsiniz. Bu özelliğin tam sürümünün ne zaman yayımlanacağı ise henüz bilinmiyor.


Google Stadia iOS'a geliyorGoogle Stadia iOS'a geliyor
Google telefon uygulaması baştan aşağı yenileniyorGoogle telefon uygulaması baştan aşağı yenileniyor

PAYLAŞ