Google Mesajlar servisi iMessage benzeri bir özellik kazandı - Haberler - indir.com

Google Mesajlar servisi iMessage benzeri bir özellik kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-14 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google'ın sunduğu servislerin kullanıcı sayısı oldukça yüksek. Geçtiğimiz yıl içerisinde sunulan iMessage rakibi Google RCS yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Yeni ortaya çıkan özellik ile beraber uygulama, iMessage'a biraz daha benzerlik gösterecek gibi gözüküyor. Google mesajlara emoji ile reaksiyon verme özelliğini ne zaman aktif olarak kullanıma sunulacak?

Google Mesajlar mesajlara emoji ile reaksiyon verme özelliği

Twitter yakın zaman önce yazılan mesajlara emoji ile reaksiyon gösterme özelliğini kazanmıştı. Yapılan yenilikler ile beraber anlık mesajlaşma uygulamasına getirilen bu özellik konuşmaların daha renkli bir hale getirilmesi sağlanıyor. Bu durumun farkında olan Google da RCS için Apple'ın iMessage'ında bir süredir yer alan mesajlara emoji ile reaksiyon verme özelliği üzerinde çalışılıyor. 

Google Mesajlar, AR Filtrelerini DestekleyecekGoogle Mesajlar, AR Filtrelerini Destekleyecek

Güncel bir bilgi olarak ortaya çıkan bu bilgilere göre, bu özellik bazı kullanıcılara şu an için sunulmaya başlandı. Şubat ayı içerisinde ilk adımları atılmaya başlanmasının ardından Google, söz konusu emoji ile reaksiyon gösterme özelliğini daha fazla kişinin kullanımına sunabilir. Herhangi bir mesaja emojiler ile tepki vermek için tıpkı iMessage'da olduğu gibi reaksiyon göstermek istediğini mesajın üzerine gelip basılı tutmanız yeterli olacak. Sonrasında ise emoji görünümleri karşınıza çıkıyor. Bu özellik eğer size geldiyse bu şekilde kontrol edebilirsiniz. Bir Reddit kullanıcısı söz konusu özelliğin kendisine geldiğini göstermek için ekran görüntülerini paylaştı. Reddit üzerinden paylaşılan görüntüler, özelliğin kullanabilen kullanıcı mesajlara emoji ile reaksiyon verse bile, karşı taraf bu özelliği henüz almamışsa göremediğini açıklıyor. Yani özellik şu an için halen geliştirme aşamasında olup her kullanıcı için aktif hale getirilmediği için çeşitli sorunlar yaşanabiliyor. 

 


Google Mesajlar hatırlatıcı özelliği ile dikkat çekiyorGoogle Mesajlar hatırlatıcı özelliği ile dikkat çekiyor
Google Mesajlar uygulamasına sohbet baloncukları geliyorGoogle Mesajlar uygulamasına sohbet baloncukları geliyor
Google mesajlara yeni bir özellik geliyor!Google mesajlara yeni bir özellik geliyor!

PAYLAŞ