Google Mesajlar bir yeni özellik daha kazandı - Haberler - indir.com

Google Mesajlar bir yeni özellik daha kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-21 11:00:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın uzun bir süredir üzerinde çalıştığı mesajlar uygulaması, geliştirilmeye devam ediliyor. Apple’ın iMessage sistemi standart olarak bir detayı mesajlar uygulaması ile Android ekosistemine geliyor. Apple ekosisteminin vazgeçilmez popüler uygulaması iMessage, sahip olduğu özellikler ile Apple kullanıcıları tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor. Google’ın Android cephesine getirdiği yeni özellik ise, şirketin 2019’da tanıtmış olduğu Rich Communication Services adlı bir protokole bağlı olacak. Fakat iMessage gibi sadece her iki kullanıcı da WiFi veya mobil verilerini açık olarak kullanıyor ise aktif olacak.

Yeni Google Mesajlar özelliği iPhone benzeri olacak

Google yüklü satışa sunulacak Honor 50 serisi duyurulduGoogle yüklü satışa sunulacak Honor 50 serisi duyuruldu

Kullanıcılar yeni özellik ile gönder simgesinin üzerinde yer alan küçük bir asma kilit simgesi ile görebilecekler. iMessage’da olduğu gibi Google’ın mesajlar uygulamasındaki gelişmiş sohbet özellikleri, normal SMS servisine geri dönecek. Kullanıcıların gelecekte daha hızlı bulması için Google uygulamasındaki iletilere yıldız eklemeleri sağlanacak ve bağlamsal emoji öerileri ile Google Asistan güncellemeleri, arabalar için Android Auto güncellemeleri yer alacak. Google diğer yandan bu yılın başında Yunanistan ve Yeni Zelanda’da yayınlanan deprem uyarı sisteminin ülkemiz haricinde Kazakistan, Filipinler, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan için genişletildiğini ve daha fazla ülkenin takip edilmesinin mümkün olacağını belirtti.

Diğer yandan Google Mesajlar uygulamasında metin boyutunda değişiklik yapma sadece bir görüşme esnasında gerçekleşiyor. Devam eden sohbetlerde listeye bakarak gerçekleştirmeniz gerekiyor. Ayrıca sohbet içi yakınlaştırma yapma imkanı da bir eklenti ile uzun bir süredir yer alıyordu.


Google Dokümanlar çevrimdışı nasıl kullanılır?Google Dokümanlar çevrimdışı nasıl kullanılır?
Google Dokümanlar'daki Görsellere Altyazı Eklemenin 3 YoluGoogle Dokümanlar'daki Görsellere Altyazı Eklemenin 3 Yolu

PAYLAŞ