Google Mesajlar artık GMS sertifikası olmayan cihazlarda çalışmayacak - Haberler - indir.com

Google Mesajlar artık GMS sertifikası olmayan cihazlarda çalışmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-21 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İşletim sistemi devi Google’ın geliştirmiş olduğu mEsajlar uygulaması, Nisan ayından itibaren Google Mobil Hizmetleri sertifikasına sahip olmayan modellerde çalışmayacak. Bu yenilik ile beraber ABD ambargosunda yer alan Huawei şirketinin akıllı telefonları bu durumdan etkilenecek gibi duruyor. Öyle ki Huawei Android işletim sistemli modelleri pazarda yer alsa da, ambargo sebebi ile GMS sertifikası yer almadığı için teknik olarak bu cihazlar sertifikasız oluyor.

Android işletim sistemine sahip telefonlarda dahili mesajlaşma uygulamasına alternatif olarak sunulan Google Mesajlar, RCS ve uçtan uca şifreleme gibi özellikler ile güvenlik odaklı özellikleriyle son dönemde popülerleşmeye başladığını belirtelim. Google tarafından geliştirildiği için güven noktasında endişe içermeyen Mesajlar uygulamasını Mart ayına kadar aynı yapısında kullanmaya devam edebileceksiniz. XDA Developers’a göre ise Google Mesajlar, 31 Mart 2021’den itibaren sertifikasız Android cihazlarda çalışmayacak.

Google Play Store trend uygulamaları gösteren yeni simgeler sunuyorGoogle Play Store trend uygulamaları gösteren yeni simgeler sunuyor

Google Mesajlar’a önemli bir yenilik geldi

Sertifikasız cihazlar, Androdi işletim sistemi olmasına rağmen Google Hizmetlerine sahip olmayan cihazlar, Google tarafından güvensiz olarak görülüyor. Google ise güvenliği ön planda tuttuğu için sertifikasız olan bu cihazlara söz konusu uygulama desteğini vermeyecek gibi duruyor. Normalde ise GMS sertifikalı cihazlarda Google’ın ön yüklü olarak gelen mesajlar uygulaması sertifikasız cihazlarda ön yüklü gelmese bile çalışabiliyordu. Ancak 31 Mart tarihi ile beraber bu durum değişecek ve artık Google Mesajlar uygulaması GMS sertifikasına sahip olmayan cihazlarda kullanılamaz olacak.

Sertifikasız cihazlar noktasında pazarda Huawei Mate 30, Mate 40 gibi ABD ambargosu altında olan cihazları örnek gösterebiliriz. Ayrıca Global’de satılmayan Çin’den getirilen ve GMS sertifikası olmayan Çinli markaların bazı modellerinde de söz konusu uygulama çalışmayacak. Google’ın Mesajlar için almış olduğu bu karar telefon markaları tarafından nasıl karşılanacak göreceğiz.


Google Chrome 88 güncellemesi yayınlandıGoogle Chrome 88 güncellemesi yayınlandı
Android 12'ler için Google'dan yeni bir Wi-Fi paylaşım özelliğiAndroid 12'ler için Google'dan yeni bir Wi-Fi paylaşım özelliği

PAYLAŞ