Google Mesajlar, Android 12 ile yepyeni bir tasarıma geçiyor - Haberler - indir.com

Google Mesajlar, Android 12 ile yepyeni bir tasarıma geçiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-02 11:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Android ekosisteminin önemli uygulamalarından birisi olan Google Mesajlar uygulamasının yeni tasarımı Android 12 Beta kullanıcıları için sunuldu. Bu yeni tasarım şirketin Android 12 UI anlayışına uygun olduğunu belirtelim. Zengin İletişim Hizmetleri RCS teknolojisini kullanarak mesajlaşma olanağı sağlayan Google Mesajlar, tasarım değişikliğine gidiyor. Hem iOS hem de Android kullanıcıları için kullanılabilir olan Google Mesajlar uygulaması, şirket tarafından iMessage alternatifi olarak kullanıcılara sunulmuştu. iMessage’de olduğu gibi benzeri bir teknolojiye sahip olan RCS, Google’ın Apple’a rakip olarak geliştirdiği teknolojilerden sadece birisi oluyor. RCS, hücresel bağlantı yerine Wi-Fi üzerinden veri iletimine olanak tanıyor.

Google Mesajlar, Android 12 ile yeni tasarıma geçiyor

Yandex ve Uber arasında 1 milyar dolarlık anlaşma!Yandex ve Uber arasında 1 milyar dolarlık anlaşma!

Standart SMS’in aksine 160 karakter yerine 8000 karakter desteği bulunduran RCS teknolojisi, bire bir mesajlarda uçtan uca şifreleme imkanı da sunuyor. Okundu bilgisi ve yüksek boyutlu medya paylaşımı gibi desteklerinde olduğunu belirtelim. Paylaşılan ekran görüntülerinde Google’ın Android 12 sürümünde benimsemiş olduğu yeni UI tasarımı bazı kullanıcılar tarafından eleştirildi. Yeni tasarım sadece Android 12 Beta kullanıcılarına sunulduğu bilgiler arasında yer alıyor. Diğer yandan Android 12’nin Eylül ayında kullanıcılara sunulacağı tahmin ediliyor.

Google’ın Android 12 ile benimsemiş olduğu yeni tasarım anlayışı bakalım kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak göreceğiz. Android 12 işletim sisteminin şuan için beta kapsamında test aşamalarında olduğunu ve yakın zamanda beta sürecinin sonlanması ile beraber tüm kullanıcılara nihai sürümün verilmesi bekleniyor.


WhatsApp, Android Kullanıcıları İçin Yeni Güncelleme GetirdiWhatsApp, Android Kullanıcıları İçin Yeni Güncelleme Getirdi
Android'i sarsan Flubot virüsü tekrardan yayılmaya başladı!Android'i sarsan Flubot virüsü tekrardan yayılmaya başladı!

PAYLAŞ