Google Meet'in Web sürümüne otomatik parlaklık özelliği eklendi! - Haberler - indir.com

Google Meet'in Web sürümüne otomatik parlaklık özelliği eklendi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-24 16:00:20
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın popüler konferans uygulaması Google Meet web sürümü, görüntülü görüşmeler esnasında görünürlüğü artırmak adına otomatik parlaklık özelliği sunacak. 

Google Meet uygulaması, görüntülü görüşmeler esnasında zayıf aydınlatmayı düzeltmek adına yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde mobil cihazlarda düşük ışık modunun sunulmasının ardından, görünürlüğü daha iyi hale getirmek adına cihazların parlaklığını artıran yeni özellik uygulamanın web sürümünde yer alacak. Söz edilen bu özellik için bir yönetici kontrolü yoktur. Bu sayede kullanıcılar istediği zaman özelliği kapatabilecekler. Google aynı zamanda etkin hale getirmiş ışık ayarlarının kullanıcıların cihazlarını yavaşlatacağını dile getirdi. 

Google Meet artık daha güvenli ve kolayGoogle Meet artık daha güvenli ve kolay

Google, söz konusu bu özelliği bir blog yazısı içerisinde duyurdu. Söz edilen ayar sadece masaüstü cihazlarda Google Meet web sürümü kullanırken aktif hale geliyor. Kullanıcıları, bilgisayarları üzerinden Diğer > Ayarlar > Video > Video aydınlatmasını ayarlar kısmından otomatik video aydınlatma ayarı güncellemesi şeklinde kontrol edebilirler. Google Meet, video aydınlatma özelliği açıkken bir video görüşmesi esnasında kullanıcının yeterli miktarda aydınlatmaya sahip olup olmadığı kontrol edilir ve diğer kişiler görünürlüğünü daha iyi hale getirmek için cihazların parlaklığını otomatik bir şekilde iyileştirecek.

Kullanıcılar aynı zamanda, video aydınlatma ayarlarını kapatma seçeneğine de sahipler. Öyle ki özelliğin aktif hale getirilmesi bilgisayarın performansını etkileyebilir. Google, diğer uygulamaların daha hızlı bir şekilde çalışmasına izin vermek adına kullanıcıların bu özelliği kullanmak istemeyeceğini dile getiriyor. Buna ek olarak, destek belgelerine bakıldığında bu yeni özellik, tüm Google Workspace müşterilerine ek olarak G Suite Basic ve Business müşterileri için kullanıma sunulmuştu. İlk olarak ise 20 Eylül tarihinde kullanıma sunulan söz konusu bu özellik, gelecek hafta içerisinde tüm kullanıcılar için sunulacak. Son olarak belirtmek gerekirse, Google Meet web sürümünde yer alan bu özellik otomatik aydınlatma özelliğinin 64 bit işletim sistemi gerektiriyor. Bunun yanı sıra özellik aynı zamanda Windows, Mac veya Linux’ta Chrome 90 sürümü veya üzerini gerektiriyor.


İlgili uygulamalar
Google Meet kamera hatası nasıl düzeltilir?Google Meet kamera hatası nasıl düzeltilir?
Google Meet toplantı planlayıcı nasıl kullanılır?Google Meet toplantı planlayıcı nasıl kullanılır?
Internet Explorer Google Meet ile yollarını ayırıyorInternet Explorer Google Meet ile yollarını ayırıyor

PAYLAŞ