Google Meet'in kullanımı günden güne artıyor - Haberler - indir.com

Google Meet'in kullanımı günden güne artıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-11 21:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

2017 yılında oyuncuların beğenisine sunulan Google Meet, ücretsiz sürüm seçeneği sayesinde kullanıcılar tarafından tercih edilmeye devam ediyor. 3 ay önce ücretli sürümünden ücretsiz sürüme geçiş yapan bu dev arama motoru yazılımı durdurulamıyor. 

Google Meet ücretsiz sürüm sayesinde 100 milyon kez indirildi

29 Nisan 2020 tarihinde Zoom'u hedef alan Googlei corona virüs salgını nedeniyle evlere kapanmak zorunda kalan kullanıcıları kendi tarafında çekmek için çeşitli hamleler yaptı. İletişim yazılımı, bu strateji sayesinde, 3 hafta içerisinde tam 50 milyon kez indirilmeyi başardı. Android işletim sistemli cihazlar için hazırlanan uygulamalar hakkında çeşitli araştırmalar yapan AppBrain, Google Meet’in 19 Mayıs 2020 tarihinden beri günde 1 milyon kez indirildiğini açıkladı. Bu istatistik, bu yazılımın 50 günde 50 milyon kez daha indirildiğini ispatlıyor.

Google Meet artık 16 katılımcıyı destekliyorGoogle Meet artık 16 katılımcıyı destekliyor

Bu sayede 100 milyon kez indirime barajına ulaşan Google Meet, Zoom'un güvenlik ve gizlilik sorunları ile uğraşmasını değerlendiren uygulamalar arasında ilk sıralarda geliyor. Meet'in elde etmiş olduğu bu istatistikte corona virüsün de etkisi elbette ki göz ardı edilemez bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Salgın tehlikesi sebebiyle istihdam ettiği kişilerin evden çalışmasını isteyen şirketler, Meeyt ve benzeri uygulamaların yayılmasında oldukça önemli bir rol aldı. Bunun dışında ise Google'ın Meet uygulamasına Gmail'i entegre etmesi de birçok Gmail kullanıcının Meet'i tercih etmesini sağladı. 

Kullanıcıların Gmail arayüzünü kullanarak toplantılara hızlı ve sorunsuz bir şekilde katılmasını sağlayan bu özellik, ayarlar menüsünden devre dışı bırakılabiliyor. Önümüzdeki günlerde Zoom’un bu konu hakkında neler yapacağını göreceğiz. Meet’in daha önce eylül ayına kadar tamamen ücretsiz ve sınırsız olacağı söylenmişti. Eylül ayından sonra ise kendisinin yine ücretsiz olacağını ancak görüntülü konferans görüşmelerinde 60 dakika ile sınırlandırılacağını belirtmek gerekiyor. Google Meet'in bu başarısı ilerleyen günlerde daha da artacak gibi gözüküyor. 


Corona virüs nedeniyle Google Meet ücretsiz oluyorCorona virüs nedeniyle Google Meet ücretsiz oluyor
Google Meet için Asus’tan özel sistemlerGoogle Meet için Asus’tan özel sistemler
Google Meet yapay zeka destekli gürültü önleme özelliğine sahip olabilirGoogle Meet yapay zeka destekli gürültü önleme özelliğine sahip olabilir

PAYLAŞ