Google Meet'e kişiselleştirilmiş arka planlar geliyor - Haberler - indir.com

Google Meet'e kişiselleştirilmiş arka planlar geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-02 12:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Google Meet yeni güncelleme ile beraber kullanıcılara video aramalarında kişiselleştirilmiş arka plan sunma şansı veriyor. Söz konusu bu özellik şu an için mobil versiyonlarda yer almayacak. Pandemi sürecinde oldukça fazla kullanılmaya başlayan video konferans uygulamalarından biri de Google Meet olmuştu. Firma, blog gönderisinde bu platform için yeni özellikler paylaştı. Google Chrome internet tarayıcısı üzerinden erişim sağlanabilen bu yeni özellik saye4sinde Windows ve Mac cihazlarda Google Meet kullanıcıları, görüşmeler sırasında kişiselleştirilmiş bir arka plan kullanabilecekler. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre bu özellik mobil cihazlara daha sonra gelecek.

Google Meet’e kişiselleştirilmiş arka plan özelliği

Google Meet'e gelecek olan bu yeni özelliği kullanmak için Google Chrome'a herhangi bir eklenti ya da uygulama gerekmiyor. Arka plan için teknolo0ji devi kullanıcılarına çeşitli görseller de sunuyor. Bu görseller arasında uzay fotoğrafları, kavramsal çalışmalar, ofis görüntüsü gibi farklı alternatifler yer alıyor. Tabi kullanıcılar isterse kendi fotoğraflarını da platformun arka planına yerleştirebiliyorlar. Firmanın açıklamasına göre tüm Google Meet kullanıcılarının bu özeliğe kavuşması için yaklaşık olarak bir haftalık bir süre gerekebileceği ifade edildi. Söz konusu özelliğin mobil kullanıcılarının hizmetine açılması için ise bir süre daha beklemek gerekiyor. 

Zoom ile rekabet içinde olan Google Meet görüşme kişi limitini 49'a çıkardıZoom ile rekabet içinde olan Google Meet görüşme kişi limitini 49'a çıkardı

Teknoloji devi Google bu şekilde rakipleriyle arasındaki farkı kapatmak için önemli bir adım atmış oluyor. Platformun en önemli rakipleri arasında yer alan Microsoft Teams ve oom hali hazırda arka planda kişiselleştirilmiş görsel kullanımına izin veriyor. Üç platformda eğitim ve iş yaşamında daha fazla video konferanslara yönelik talep geldikçe yeni özellikler de platformda yerini alıyor. Geçtiğimiz dönem içerisinde Meet, arka planı bulanıklaştırma özelliğini kullanıcılara sunmuştu. 

100 kişilik toplantılar gerçekleşebiliyor

Google, Meet ve Gmail uygulamalarını birbirine entegre hale getirmişti. Eklenen yeni kaydırma çubuğu sayesinde Google hesabına sahip olan kişilerle 100 kişiye kadar çıkabilen, süre kısıtlaması bulunmayan toplantılar yapmak mümkün hale geliyor. Google CEO’su Sundar Pichai, Perşembe günü gerçekleştirilen yatırımcı toplantısında Meet platformunun 235 milyon günlük toplantıda kullanıldığını ve günde 7,5 milyardan fazla video arama için tercih edildiğini ifade etti. Google Meet bu özellik ile kullanıcılara yeni bir alan tanıyor. 


İlgili uygulamalar
Google Meet kullanıcıları için kötü haber: Görüşme sınırı 60 dakikaGoogle Meet kullanıcıları için kötü haber: Görüşme sınırı 60 dakika
Google Meet artık mobilde de gürültü engelleyecekGoogle Meet artık mobilde de gürültü engelleyecek
Google Meet soru-cevap özelliği geliyorGoogle Meet soru-cevap özelliği geliyor

PAYLAŞ