Google Meet yeni bir özellik kazandı - Haberler - indir.com

Google Meet yeni bir özellik kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-12 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Geçtiğimiz yılın ilk aylarında ortaya çıkan ve halen de devam eden salgın sebebiyle işlerin halen evlerden yürütüldüğü şu dönemlerde sanal görüşmeler ve bu konu hakkında farklı uygulamalar oldukça popüler bir şekilde kullanılmaya başladı. Bu durumun da üzerine karantina içerisinde kalan kişilerin de aileleriyle görüşmek için bu hizmetlerden faydalanmak istemeleri sebebiyle bu uygulamalar son zamanlarda oldukça geliştiler. Bunlardan biri de Google Meet oldu. 

Son bir kaç ay içerisinde oldukça değişime giren Google Meet, hala yeni güncellemeler ile yenilenmeye devam ediyor. Genellikle daha çok şirketler tarafından kullanılmasıyla adından söz ettiren uygulamanın yeni güncellemesi ile beraber kullanıcıların görüşme oluşturması için farklı kolay yöntemler ekleniyor. Uygulamaya girdiğiniz yeni görüşme kısmına tıklanmasıyla durumunda artık üç farklı seçenekle karşı karşıya geliniyor. Bunlardan her biri farklı zamanlarda görüşme oluşturmak adına kullanılıyor. Bu seçeneklerin ise Daha sonrası için toplantı oluştur, Anlık toplantı başlat, Google Takvim'de planla olduklarını da görebilirsiniz. 

Google Meet artık mobilde de gürültü engelleyecekGoogle Meet artık mobilde de gürültü engelleyecek

Söz konusu bu seçeneğin seçilmesi halinde ise durumunda görüşme oluşturabilmek için yeni bir sekme içerisşnde Takvim uygulamasına gidilmesi gerekiyor. Burada yer alan seçenekler üzerinden farklı görüşme ayarlamaları yapmak mümkündür. Bu görüşmelere yine görüşme kodu veya bir takma isim ile girmek halen mümkündür. Uygulama için hazırlanan bu güncelleme bu hafta içerisinde faaliyete geçildi. Ancak tam anlamıyla stabil hale gelmesi 15 günü bulabilir diye düşünülüyor. Bu arada ise Google Meet'in yeni değişiklikleri iş veya normal hesap fark etmeksizin her türlü kullanıcıya açık hale getirilecek. Fakat Workspace Essentials kullanıcıları için diğer iki seçenek mevcut iken Google Takvim ile planla seçeneğinin ulaşılabilir olmayacağını hatırlatmakta fayda var. Google Meet hakkında yapılan değişiklikler ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha fazla bilginin eklenmesi bekleniyor. 


İlgili uygulamalar
Google Meet soru-cevap özelliği geliyorGoogle Meet soru-cevap özelliği geliyor
Google Meet için tartışma odaları özelliği yoldaGoogle Meet için tartışma odaları özelliği yolda
Google Meet'e kişiselleştirilmiş arka planlar geliyorGoogle Meet'e kişiselleştirilmiş arka planlar geliyor

PAYLAŞ