Google Meet yapay zeka destekli gürültü önleme özelliğine sahip olabilir - Haberler - indir.com

Google Meet yapay zeka destekli gürültü önleme özelliğine sahip olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-10 21:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, video görüşme uygulaması Google Meet'e yeni bir özellik eklemeyi düşünüyor. Eklenecek olan bu yeni görüntü önleme özelliği sayesinde yazılımın Microsoft Teams ve Zoom ile rekabet edecek düzeye gelmesi bekleniyor. Amerika Birleşik Devleti merkezli olan teknoloji debi Google, sahip olduğu video konferans uygulamasına yeni bir özellik daha eklemeyi düşünüyor. Bildiğiniz üzeren tüm dünyadaki dengelerin değişmesine sebep olan corona virüs salgını hayatımıza bir takım yeni normal kabul edilecek durumlar getirdi. Salgının hayatımıza kazandırmış olduğu yeni durumlardan biri de uzaktan çalışma sisteminin yaygın olarak kullanılmaya başlaması oldu. Hal böyle olunca, başta Zoom olmak üzere videolu görüşme sağlayan platformlarına olan ilgi oldukça artmış durumdadır. 

Konuya dahil olan platformlardan biri olan Google Meet ile pazar payını artırmak adına çalışmalar yapan yazılım devi Google, düzenli olarak platforma yeni özellikler ekleyerek Zoom, Microsoft Teams ve Skype ile rekabet edebilecek düzeyde olmayı hedefliyor. Teknoloji devi Google, eski adıyla Hangoust Meet olan yazılıma dahili görüntü önleme özelliğini kazandırmış durumdadır. Bu oldukça önemli olan yeniliğe dair fikrin G Suits Ürün Yönetim Müdürü Serge Lachapelle’ye ait olduğunu da belirtelim.  

Google Meet artık 16 katılımcıyı destekliyorGoogle Meet artık 16 katılımcıyı destekliyor

'Denoiser' ile ofisteki gibi toplantılar mümkün

'Denoiser' adını taşıyan bu özelliğin yemeli, görüşme sırasında konuşmalar haricinde dış sesleri bastıran bir makine öğrenme teknolojisinin gücüne dayanıyor. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan videoda, Serge Lachapelle, konuşurken bir yandan da kraker poşeti, kalem ve su bardağı gibi şeylerle gürültü çıkartarak özelliğin nasıl çalıştığını herkese gösteriyor. Lachapelle, bu özelliğin evinde küçük çocuğu veya evcil hayvanı bulunan kullanıcılar için oldukça ideal olduğunu ifade ediyor.  

Özellik hala geliştirilme aşamasında ve bu yeni gürültü önleme sisteminin farklı ses aralıklarıyla insan dışı sesleri nasıl ayırt edeceği merak konusu. Bununla beraber yazılım devi Google, platformda uçtan uca şifreleme özelliği de sunuyor. Yeni gürültü önleme özelliğinin Android ve iOS platformlarına geldikten sonra Google Meet'in web sürümü üzerinden de erişilebilir olacağını söylemekte fayda vardır. Bu şekilde bir özellikle beraber kullanıcılar Google Meets platformundan daha verimli bir şekilde faydalanabilirler. Dış seslerin görüşme sırasında rahatsız etmesi durumu da bu şekilde en aza indirilmiş olur.


Corona virüs nedeniyle Google Meet ücretsiz oluyorCorona virüs nedeniyle Google Meet ücretsiz oluyor
Google Meet için Asus’tan özel sistemlerGoogle Meet için Asus’tan özel sistemler

PAYLAŞ