Google Meet toplantılarda fark edilmenizi iyileştirecek            - Haberler - indir.com

Google Meet toplantılarda fark edilmenizi iyileştirecek           

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-22 19:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde Zoom gibi rakiplerin geliştireceği belirtilen el kaldırma özelliği, Google için yeni bir güncelleme daha alacak. 

Google, online toplantı ve görüşmelerde tercih edilen Google Meet için yeni geliştirmeler yapmaya devam ediyor. Özellikle pandemi süreci ile birlikte en çok ağırlık verilen uygulamalardan bir tanesi olan Google Meet, yeni geliştirmesi ile birlikte el kaldırma özelliğinin daha kullanışlı olmasını sağlayacak.

Google Meet arayüzü değişiyor! Yeni özellikler yoldaGoogle Meet arayüzü değişiyor! Yeni özellikler yolda

Google Meet el kaldırma özelliği güncelleniyor

Google tarafından resmi blog yazısı ile duyurulan mevcut gelişme, kullanıcıların artık aramalarda ve görüntülü görüşmelerde daha kolay bir şekilde fark edilmesini sağlayacak. Kullanıcılar mevcut özelliği kullandığında artık ekranda özel bir görsel simge ve animasyon yer alacak. Bu sayede toplantıda söz almak isteyen katılımcılar, mevcut özelliği kullanarak el kaldırabilecek ve daha iyi bir şekilde oturumlara katılım sağlayabilecek. Önceden sadece sesli bir bildirim ile aktarılan mevcut yenilik, yenilenen hali ile sesli bildirime ek olarak tüm kullanıcıların animasyonlu bir şekilde mevcut durumu görmesini sağlayacak.

Blog yazısında yer alan açıklamalara göre Google Meet için yapılacak mevcut yenilik, başlangıç aşamasında tüm G Suite, Workspace, Enterprise ve Education kullanıcılarına sunulacak. Mevcut özellik otomatik bir şekilde etkinleştirileceğinden dolayı her kullanıcının ayrı bir işlem yapmasına gerek kalmayacak. 15 günlük süre içerisinde mevcut yeniliğin tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor. Mevcut özellik Google Workspace Business Starter, G Suite Basic müşterileri ve kişisel Google hesaplarında ise kullanılamayacak. Mevcut güncelleme sonrasına işaret eden örnek bir ekran görüntüsü şöyle; 

Mevcut yenilikte Google tüm detayları düşünmüş durumda. Öyle ki el kaldırma özelliğini kullanan kullanıcılar, konuşmasını tamamladıktan sonra mevcut simgeler ve bildirimler otomatik bir şekilde kaybolacak. Kalıcı olarak uygulamaya eklendiği belirtilen özelliğin kullanıcılar tarafından da ilgi görmesi bekleniyor. 

Yeni özellik hangi sistemlerde kullanılacak?

Windows, Android ve iOS sürümlerinin hepsinde kullanılacak olan mevcut özellik, aynı zamanda moderatörlerin de daha iyi bir şekilde oturumu yönetmesini sağlayacak. Gelişmiş bir yönetim ekranı sayesinde ellerini kaldıran kullanıcılarını sıralamasını takip edebilecek olan moderatörler, aynı zamanda ortak bir şekilde tüm ellerin indirilmesini de sağlayabilecek.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ