Google Meet kullanıcıları için kötü haber: Görüşme sınırı 60 dakika - Haberler - indir.com

Google Meet kullanıcıları için kötü haber: Görüşme sınırı 60 dakika

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-28 17:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınıyla beraber popülerleşen video konferans uygulamalarının başında gelen Google Meet, bu yılın ilk aylarında yapmış olduğu açıklamada, bireyse kullanıcılar için ücretsiz ve herhangi bir zaman kısıtlaması bulunmayan video konferanslar gerçekleştirme imkanı sunmuştu. Evlere kapanılması gereken bu süre zarfından en çok kullanılan platformlardan biri olarak Google Meet ile karşı karşıya geldik. 

Google Meet kullanıcılarını üzecek bir haber

Nisan ayı içerisinde açıklamada bulunan şirket, 30 Eylül 2020 tarihine kadar tüm kullanıcılara ücretsiz hizmet verileceği duyurulmuştu. Şirket söz konusu bu konu hakkındaki sözünü tutsa da; 30 Eylül tarihi itibariyle, uygulamanın ücretsiz versiyonundan faydalananlar, 60 dakikadan uzun video konferanslar gerçekleştiremeyecekler. Google hesabına sahip olan herkesi Google Meet platformu üzerinden 100 kişinin katılabildiği ve herhangi bir zaman kısıtlaması bulunmayan video konferanslar gerçekleştirebiliyordu. 

Google Meet için Asus’tan özel sistemlerGoogle Meet için Asus’tan özel sistemler

Benzer bir sistem G Suit için de uygulanacak

Yine 30 Eylül tarihi itibariyle, G Suite ve G Suite for Education kullanıcıları için de çeşitli kısıtlamalar söz konusu olacak. 250 kişinin katılım gösterebildiği, tek bir domain (alan adı) ile 100 bin katılımcıya kadar hizmet verebilen, toplantı kayıtlarını Google Drive'a yedekleme yapan sistem de kullanımdan kaldırılacak. Bu özellikler pandemi öncesi sadece kurumsal G Suit müşterileri tarafından kullanılabiliyordu. Hizmetin aylık ücreti ise kişi başı 25 dolar.

Google Meet kullanıcıları zamanını verimli kullanmaya odaklanacak

COVID-19 salgınıyla beraber devasa bir kullanıcı kitlesine sahip olan video konferans platformu Zoom platformunun en büyük rakibi olan Google Meets, Nisan 2020’de 100 milyon günlük kullanıcı sayısına ulaştığını açıklamıştı. Platformu ücretsiz olarak kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcılar, görüşmelerini 60 dakikadan kısa tutmak durumunda kalacaklar. Video konferans görüşmeleri için sıklıkla kullanılan Google Meets platformu, kullanıcılarını zamandan tasarruf yapmaya yönlendiriyor. 


Google Meet yapay zeka destekli gürültü önleme özelliğine sahip olabilirGoogle Meet yapay zeka destekli gürültü önleme özelliğine sahip olabilir
Google Meet'in kullanımı günden güne artıyorGoogle Meet'in kullanımı günden güne artıyor
Google Meet Gmail uygulamasına entegre olduGoogle Meet Gmail uygulamasına entegre oldu

PAYLAŞ