Google Meet arayüzü değişiyor! Yeni özellikler yolda - Haberler - indir.com

Google Meet arayüzü değişiyor! Yeni özellikler yolda

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-26 11:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, masaüstü ve dizüstü bilgisayar kullanıcıları için gelecek ay içerisinde Meet arayüzünde yenilikler yapmayı planlıyor. Web platformu için geliştirilen yeni Meet arayüzü video akışlar ve toplantıları görüntülemek için bir takım iyileştirmeler üzerinde çalışıyor. 

Google Meet, Google tarafından geliştirilen ve son yılların en popüler platformlarından biridir. G Suite uygulamalarının bir parçası olarak popülerlik elde etmiştir. Google Chat ile beraber Google Hangouts'un yerine geçen bu platformun kullanıma sunulmasının ardından, Ekim 2019‘da Google Hangouts platformu tamamen kullanıma kapatıldı. Üzerinde yapılan değişiklikler Google Meet’i Zoom ve Microsoft Teams’in konumuna yakın bir yere taşınıyor. Eğer görüşmeler sırasında kendi yüzünüzü görmekten sıkıldıysanız yakın olan görüntünüzü tamamen küçültmeniz mümkün olabilir. Tamamen gizlemek istediğiniz durumlarda ise uygulama size yardımcı olacak. 

Google Meet artık mobilde de gürültü engelleyecekGoogle Meet artık mobilde de gürültü engelleyecek

Kendi görüntünüzü katılımcılar ızgarasında bir yere koymak ya da hareketli bir resme yerleştirmek için özellikleri de yeniden tasarlanıyor. Özellikle de tüm katılımcıların toplantı sekmesinin alt kısmında görünmesi ekranda yer alan bir dosyaya odaklanmayı çok daha kolay bir hale getiriyor. Aynı zamanda aramaları sonlandır düğmesi kamera ve mikrofon düğmelerinden daha uzak bir konuma yerleştirilecek. Bu sayede sesi kapatayım derken yanlışlıkla aramalardan çıkmak gibi bir durum yaşamayacaksınız. 

Meet ile kamerası için yeni özellikler

Kamera kısmında da bir takım iyileştirmeler sunan Meet, düşük ışık modunu sunmayı planlıyor. Bu özellik ile beraber karanlık bir oda içerisindeyseniz sizi daha görünür kılmak için web kamerası otomatik bir şekilde ayarlanacak. Aynı zamanda güneşli bir günde ise pencereden fazla ışık geliyorsa yine optimize ederek görüntüyü daha kaliteli bir hale getirecek. Google Workspace aboneleri de gelecek aylar içerisinde Google Meet için yeni bir yakınlaştırma özelliği de söz konusu olacak. Google Workspace, Google tarafından abonelik tabanlı olarak sunulan, bulut bilişim verimliliği ve iş birliği sistemi araçları yazılımıdır. 

Abonelere sunulan söz konusu bu özellik ile beraber sizi takip edecek ve hareket halinde kamera sizi konumlandıracak. Google aynı zamanda gelecek haftalar içerisinde Meet'e video arka plan değiştirme özelliğini sunabilir. Sınıf, parti ya da orman gibi seçenekler yer alabilir. Aynı zamanda bu sahnelerin ilerde daha fazla seçenekle yenilenmesi de bekleniyor. Pandemi süreci içerisinde önemi daha da artan konferans sistemleri birbirlerinden çeşitli özellikler almaya devam ediyor. Bu sayede elbette ki girişimleri hızla devam ediyor ve kullanıcılara daha profesyonel uygulamalar sunuluyor. Google Meet, Google’ın diğer yazılımları düşünüldüğünde gelişime açık ve lider olmaya aday bi uygulama. Elbette Zoom ve Microsoft Teams gibi rakipler var.


İlgili uygulamalar
Google Meet soru-cevap özelliği geliyorGoogle Meet soru-cevap özelliği geliyor
Google Meet için tartışma odaları özelliği yoldaGoogle Meet için tartışma odaları özelliği yolda
Google Meet'e kişiselleştirilmiş arka planlar geliyorGoogle Meet'e kişiselleştirilmiş arka planlar geliyor

PAYLAŞ