Google, mbil oyun yarışması başlattı. Türkiye'den de katılabilirsiniz! - Haberler - indir.com

Google, mbil oyun yarışması başlattı. Türkiye'den de katılabilirsiniz!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-10 13:50:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Etkinlik

Google, bağımsız geliştiriciler için yeni bir etkinlik başlattığını duyurdu. Google Play Bağımsız Oyun Festivali adıyla bilinen bu etkinlik kapsamında, 3 ana bölgeye ayrılmış bir yarışma organize ediliyor. Türkiye'den geliştiricilerin de katılabildiği yarışma için son gün, 2 Mart.

Mobil oyun sektörü, son senelerde ciddi bir şekilde gelişim gösteriyor. Geliştiriciler, hemen her gün yeni tasarladıkları oyunları piyasaya sürerek çalışmalarına devam ediyorlar. Bu çalışmalarla birlikte hem Google Play Store için hem de App Store için söylenebilecek en doğru şeyin büyük çoğunluğu oyunların oluşturduğunu söylemek olur.

Google Play Store ve App Store yılbaşı gelirleri belli olduGoogle Play Store ve App Store yılbaşı gelirleri belli oldu

Üstelik mobil oyun severler, oyunun kim tarafından geliştirildiğinden çok kendilerini eğlendirip eğlendirmediklerine bakıyorlar. Yani bağımsız geliştiricilerin oyunları da mobil platformlarda oldukça büyük kitlelere hitap edebiliyorlar. 

Google, bağımsız geliştiricilere mobil oyunlarını dünyaya duyurma fırsatı sunuyor

Google Play Store

Google, Android platformuna uygulama geliştiren bağımsız geliştiriciler için yeni bir topluluk kurdu. "Bağımsız Geliştiriciler Topluluğu" olarak isimlendirilen bu topluluk kapsamında hem bağımsız geliştiricilerin uygulamaları tanıtılıyor hem de zaman zaman çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Şimdi ise Google, "Google Play Bağımsız Oyun Festivali" (Indie Games Festival) isminde yeni bir etkinlik düzenlediğini duyurdu. Etkinliğe Türkiye'den de katılım sağlanabilecek. 

Google bu festival kapsamında bir yarışma da organize ediyor. Bölgesel olarak düzenlenen yarışmalar, "Avrupa", "Japonya" ve "Güney Kore" bölgelerindeki geliştiriciler için hazırlanmış durumda. Yapılan yarışmanın sonucuna göre kazananları ise, geliştirdikleri uygulamalır ve bundan sonra geliştiriecekleri oyunları tanıtmak için büyük bir fırsat elde etmiş olacaklar.

Google Play Bağımsız Oyun Festivali'ni kazanan katılımcılar, geliştirdikleri oyunları bu festival bünyesindeki son büyük etkinliklerde on binlerce kullanıcıya tanıtabilecekler. Bunlara ek olarak Google, kazananların oyunlarını Google Play Store üzerinden de desteklerken geliştiricileri özel oturumlara katılım hususunda davet edecek. Yarışmayı kazanan geliştiriciler, Google ekip üyeleri ile birlikte birebir toplantı yapma ayrıcalığına sahip olacaklar. 

Yarışmaya katılım sağlamak oldukça kolay fakat Google, geliştiricilere önemli bir şart sunuyor. Sunulan bu şart, yarışmaya sunulacak olan bu oyunun gerçekten yeni olması. Şirket yarışma kapsamında yer alan oyunların en azından 7 Mayıs 2019 ve 2 Mart 2020 tarihleri aralığında açık beta sürecinde olması gerektiğini belirtiyor. 2 Mart 2020 tarihinin, söz konusu yarışmaya katılmak için belirlenen son gün olduğunu da belirtmekte fayda var.

Google Play Store

3 farklı bölgede organize edilecek olan yarışmanın ilk etabı, mart ayında tamamlanmış olacak. Google, yapacağı incelemelerle tüm oyunları bir süzgeçten geçirerek 20'şer oyun belirleyecek. Ardından Google ekibi ve sektör uzmanlarının oluşturduğu bir kurul, oyunların içerisinden 10'ar tanesini daha eleyecek ve toplamda 30 oyun finalde yer alacak. 25 Nisan 2020 tarihinde düzenlenecek olan festival etkinliği, yarışmanın kazananı da belirlemiş olacak. 

Eğer sizler de bağımsız bir geliştiriciyseniz ve geliştirdiğiniz oyunu Google'a göndermek istiyorsanız, ilgili formu doldurmak için burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz. Eğer Google Play Bağımsız Oyun Festivali ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz de burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.


İlgili uygulamalar
Google Play otomatik oynatılan videolar nasıl devre dışı bırakılır?Google Play otomatik oynatılan videolar nasıl devre dışı bırakılır?

PAYLAŞ