Google Maps virüsten etkilenen işletmeleri gösterecek! - Haberler - indir.com

Google Maps virüsten etkilenen işletmeleri gösterecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-12 18:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünya çapında bir paniğe neden olan Corona virüsüyle ilgili önlemler alınmaya hız kesmeden devam ediyor. İnsanların virüsle ilgili adına bir adım atan Google ise Haritalar servisinde Corona uyarısı yapmaya başlayacak.

Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve kısa sürede dünyaya yayılan Corona virüsü artık her ülkeye ulaşmış durumda. Çin’de yüzlerce kişinin ölümüne neden olan virüs haliyle dünya çapında bir paniği de beraberinde getirdi. Hükumetler ve bireyler virüsten korunmak için çeşitli yollar geliştirseler de, virüs dışarı çıkmayı ve toplu alanlarda bulunmayı bir panik atak haline getirmiş durumda.

Google Konum Servisi Polise Veri Sağlıyor!Google Konum Servisi Polise Veri Sağlıyor!

Google Mapst'en Corona adımı!

Birçok etkinliğin iptal olduğu ve seyahat şirketlerinin seyahatleri kısıtladığı bu dönemde önemli bir adımda Google Masp’den geldi.

Kullanıcılara yerel işletmelerle ilgili yararlı bilgiler sunan Goolge Maps, artık kullanıcıları Corona virüsü hakkında da uyarmaya başlayacak. Google Maps servisine gelecek yeni özellikle birlikte virüsten etkilenen işletmelerin belirlenmesi ve kullanıcıların bilgilendirilmesi planlanıyor. İşletme sahiplerinin de bu özellikten en iyi şekilde faydalanmasını hedefleyen Google “Benim işletmem”le ilgili destek sayfasını bu özelliğe göre güncelledi.

Google Maps yeni güncellemesi ile çok daha kullanışlı hale gelecek

Kullanıcıların uygulamalardan en iyi şekilde yararlanmasını amaçlayan Google’ın bu önlemi aynı zamanda Corona’ya önemli bir adım atan mobil uygulama oldu.

Bu özellik için şimdilik herhangi bir bildirim, filtre ya da araç kullanmayacak. Google özelliği şimdilik sadece işletmelerin virüsten etkilendiklerini düzenlemeleri önerisinde yaparak geliştirdi.


İlgili uygulamalar
Google Asistan sigara sensörü desteği aldı!Google Asistan sigara sensörü desteği aldı!
Google Chrome'a Netflix şifreni paylaşmayı sağlayan yeni bir eklenti geldi!Google Chrome'a Netflix şifreni paylaşmayı sağlayan yeni bir eklenti geldi!

PAYLAŞ