Google Maps “nereye gitsek” sorusuna cevap buluyor - Haberler - indir.com

Google Maps “nereye gitsek” sorusuna cevap buluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-28 12:45:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Google, gün geçtikçe kendi içerisinde bulundurduğu uygulamaları daha işlevsel hale geliyor. Bu günlerde Google Maps kullanıcıları, artık uygulama üzerinden mekanların listesini hazırlayıp gitmek istediğiniz mekanları arkadaşlarınız ile birlikte seçmenizi sağlıyor. Sizin seçtiğiniz mekanları arkaşlarınıza gönderebilirsiniz.

Google Maps “nereye gitsek” sorusuna cevap buluyor

Google bu yıl içerisinde Google Maps'i geliştirerek keşif konusunda daha fazla üzerinde çalışacağını açıklamıştı. Bu alanda bazı özellikleri daha önce kullanıma sunan Google, toplu planlama, grup planlama özelliğini de bu hafta yayınladı. Artık arkadaşlarınızla beraber bir plan yapıyorsanız, Google Maps'i kullanarak çok daha etkili bir şekilde planlama yapabilirsiniz. Google şirketinin burada çözmeye çalıştığı en temel problemlerden biri, iki kişiden fazla oluşan grupla daha etkili plan yapmaya çalışmaktır. İster akşam yemeği olsun ister kahvaltı veya tatil etkinliğini planlamak için çok daha fazla mesajlaşma gerekiyor. Bu yüzden de herkese uygun bir yer bulmak oldukça zorlaşıyor. 

Google aramalarına ”Hikayeler” geliyor!Google aramalarına ”Hikayeler” geliyor!

Google burada, bu sorunu çözmek için böyle bir özellik geliştirmiş. Bu özellikle beraber Google Maps üzerinden gitmek istediğiniz yerlerin listesini araştırıp arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Daha sonra arkadaşlarınız ile beraber bu mekanlar arasında oylama yapabilirsiniz. Grup üyeleri aynı zamanda bazı mekanları veto ederek listeden çıkartabilir, ya da kendilerine uygun yeni mekanlar eklenebilir. Bu listeyi tamamladığınızda, sıradan bir link paylaşır gibi arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. 

Bu özellikle beraber arkadaşlarınızla herhangi bir etkinlik düzenleyeceğiniz de seçeceğiniz yerleri tartışmak gerçekten yorucu bir iştir. Bu sorunu yeni gelen Google Maps özelliği ile birlikte çözebilirsiniz. Gideceğiniz mekanların listelerini seçerek diğer arkadaşlarınızla birlikte paylaşabilir ve bu mekanları oylayabilirsiniz. Böylece hem demokratik bir seçim hem de daha etkili yer seçimi yapabilirsiniz.


Google'da geçen hafta en çok aratılan dizilerGoogle'da geçen hafta en çok aratılan diziler
ABD Başkanı Donald Trump, Google ve Facebook'a savaş açtıABD Başkanı Donald Trump, Google ve Facebook'a savaş açtı
Google Pixel 3 Duvar kağıtları sızdırıldı, hemen indirebilirsinizGoogle Pixel 3 Duvar kağıtları sızdırıldı, hemen indirebilirsiniz

PAYLAŞ