Google Maps iOS Uygulamasına 3D Touch Desteği - Haberler - indir.com

Google Maps iOS Uygulamasına 3D Touch Desteği

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-03-01 20:11:44
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple'ın ilk olarak iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modelleri ile kullanıma sunduğu 3D Touch teknolojisi geliştiricilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Bu özelliği destekleyen uygulamalar arasına son olarak Google Haritalar katıldı.

Mobil sektörde çığ gibi büyüyen 3D Touch teknolojisi birçok alanda etkisini göstermeye devam ediyor. Çok sayıda geliştirici uygulamalarını 3D Touch desteği ile birlikte güncelledi. Bunlardan sonuncusu da Google Maps oldu.

Google Haritalar uygulamasının iOS tarafında aldığı güncelleme ile haritalar hizmetinde akıllı telefon kullanıcılarına yeni bir alternatif sunuyor.

Google Haritalar uygulamasının iOS tarafında aldığı güncelleme sayesinde 3D Touch özelliği kullananlara etkili bir deneyim sunuyor. Güncelleme ile birlikte Goggle Maps ikonu üzerine uzun süre basıldığında bir menü karşınıza çıkıyor. Açılan menüde eve, iş yerine gidiş rotaları hızlı bir şekilde kullanıcıya sunuluyor.

Bu işlem kayıtlı olmayan adresler için de kullanılabiliyor. Google Haritalar uygulamasına gelen bu özellik her ne kadar kullanım kolaylığı sunsa da platformun baştan aşağı değişmediğini belirtmekte fayda var.

Google Maps'in iOS uygulamasına getirdiği söz konusu özelliği Android sürümü için de aktif edip etmeyeceği bilinmiyor.

Yeni güncelleme ile birlikte iOS akıllı telefon kullanıcıları, varış noktalarını değiştirmeden rotaları üzerine yeni duraklar ekleyebilecek. Böylelikle rota üzerinde uğranacak yerlere kolay yoldan ulaşım sağlanmış olacak.

 





PAYLAŞ