Google Maps bisiklet hizmetlerini de gösterecek - Haberler - indir.com

Google Maps bisiklet hizmetlerini de gösterecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-18 13:02:40
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Google Maps, her geçen gün kullanıcıları için yenilikler sunmaya devam ediyor. Kullanıcıların özel ilgi alanlarına göre farklı kolaylıklar sağlayan ve uygulamayı daha verimli bir hale getirmeye çalışan şirket artık harita üzerine bisiklet istasyonlarını da göstermeye başlayacak. Google Maps, ülkemizde çok yaygın olmasa da, yurt dışında geniş bir kullanım ağına sahip ve her geçen gün daha da gelişiyor. 

Bisiklet ulaşımı yurt dışında en yaygın kullanılan ulaşım araçlarından biri. Toplu taşıma ya da özel araç kullanmak istemeyenler ve trafik çilesi çekmeyi sevmeyenler için önemli bir araç olan bisikletler şehirlerde mevcut istasyonlar arası kullanılabiliyor. Bu hizmet ülkemizde de aktif olsa da, hem yeterli istasyon bulunmaması hem de ulaşım aracı olarak bisikletin tercih edilmemesi nedeniyle yaygın değil. Bir harita uygulamasından beklenen beklentiyi tamamen karşılaşmaya yönelik çalışmalar yapan Google, kullanıcılarına artık belirli şehirlerde bisiklet istasyonlarının konumunu ve istasyonda kaç bisikletin bulunduğunun bilgilendirmesini yapacak. 

Google Maps AR navigasyon özelliğini test ediyorGoogle Maps AR navigasyon özelliğini test ediyor

Google Maps bisiklet servisi nasıl kullanılır? Hangi şehirlerde aktif? 

Google Haritalar Konum Önermeye ve Eşleşme Yüzdesi Göstermeye Başladı

Google Maps’in kullanıcılara sunduğu bu yeni özelliği kullanmaksa oldukça kolay. Kullanıcıların bisiklet istasyonlarını görüntülemek için yapması gereken tek şey, arama çubuğuna “Bisiklet” yazarak aratmak. 

Google Maps’in kullanıcılarına bu yeni sunmuş olduğu hizmet şimdilik Türkiye’deki bisiklet istasyonlarında çalışmıyor ancak ilerleyen zamanlarda hizmet Türkiye’de de aktif hale gelebilir. Google Maps’in bisiklet istasyonu verdiği şehirler şimdilik “Barselona, Berlin, Brüksel, Budapeşte, Chicago, Dublin, Hamburg, Helsinki, Kaohsiung, Londra, Los Angeles, Lyon, Madrid, Mexico City, Montreal, New Taipei, New York, Rio de Janeiro, San Francisco Körfez Bölgesi, São Paulo, Toronto, Viyana, Varşova ve Zürih” olsa da, servisin daha fazla şehre ve ülkeye yayılması bekleniyor. 


Google Maps “nereye gitsek” sorusuna cevap buluyorGoogle Maps “nereye gitsek” sorusuna cevap buluyor
Kendinize Özel Harita Oluşturmak İçin Google Maps'i Nasıl Kullanabilirsiniz?Kendinize Özel Harita Oluşturmak İçin Google Maps'i Nasıl Kullanabilirsiniz?

PAYLAŞ