Google Lens nedir? - Haberler - indir.com

Google Lens nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-10 14:46:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Kişilerin arama deneyimini bir üst seviyeye çekmek amacıyla Google tarafından geliştirilen Google Lens kelimelerle değil, görüntülerle arama yapılmasını sağlıyor.

Telefonun kamerasını yapay zeka ile bir araya getirerek farklı bir araya deneyimi geliştiren Google, Lens adı verdiği yeni uygulaması ile birlikte görüntülerin üzerindeki nesneler ya da yazılar için detaylı bilgiye ulaşılmasını sağlıyor. 

Google Lens artık kullanıma açıkGoogle Lens artık kullanıma açık

Google Lens iOS tarafında aktif hale geldi.

Google Lens ne işe yarıyor?

Doğal bir bitki örtüsüne sahip bölgede gezi yapan kişiler herhangi bir bitkinin ya da ağacın türünü öğrenmek adına Google Lens üzerinden kamera ile çektikleri görüntü taratabilir ve böylece çevresini daha detaylı bir şekilde tanıyabilir.

Eğer elinizde bir kartvizit varsa Google Lens üzerinden çekeceğiniz görüntü ile kartvizit üzerindeki numaraları hemen arama şansına sahip olabilir, kişiye rehberinizi ekleyebilir ya da mail atabilirsiniz. Üstelik çok sevdiğiniz bir markanın online olarak satışa sunduğu ürünlere ulaşmak ya da rastgele bir yerde görmüş olduğunuz oturma grubunun hangi markaya ait olduğunu ve nerede satıldığını öğrenmek için görüntüyü Google Lens üzerinden taratmanız yeterli. Böylece fırsatları yakalamanız ve istediğiniz ürünü internet üzerinde bulmanız oldukça kolay.

Google Lens ile neler yapılabilir?

Kişilerin Google Lens ile birlikte elde ettiği bir diğer avantaj ise kurumlara yönelik çeşitli bilgilere ulaşılabilmesi. Google yerel rehberler ile ortak bir şekilde çalışan Google Lens, Google uygulamalarında olduğu gibi çalışma sisteminde tüm Google servislerinden yararlanıyor bu bakımdan iş yerleri hakkında daha detaylı bilgi alınmasını sağlıyor. Bir bina görüntüsünü çekerek o binadaki işyerinin çalışma saatlerinden tarihi bilgilerine kadar tüm detaylarını öğrenebilmek mümkün.

Google Lens ile sağlanan bir diğer avantaj ise hayvanların tanımlanması. Sokakta gördüğünüz bir kedinin, kuşun ya da ne olduğunu tam olarak bilmediğiniz bir hayvanın kamera görüntüsünü Google'dan üzerinden taratmanız ile birlikte o hayvan ile ilgili tüm detayları ve bilgileri öğrenmeniz kolaylaşıyor.

Google Lens nereden indiriliyor?

Google Play Store üzerinden indirilerek kullanılabilen Google Lens, tamamen ücretsiz olduğu gibi iOS platformunu da destekliyor ve App Store’de de bulunuyor. 

Google Lens, bir milyar nesneyi tanımlayabiliyor 


Google Pixel 3 Gerçek Zamanlı Google Lens ile Dikkat ÇekecekGoogle Pixel 3 Gerçek Zamanlı Google Lens ile Dikkat Çekecek
Google Lens iOS tarafında aktif hale geldi. Peki Google Lens nedir ve nasıl kullanılır?Google Lens iOS tarafında aktif hale geldi. Peki Google Lens nedir ve nasıl kullanılır?
Google Lens, bir milyar nesneyi tanımlayabiliyorGoogle Lens, bir milyar nesneyi tanımlayabiliyor

PAYLAŞ