Google Lens iOS tarafında aktif hale geldi. Peki Google Lens nedir ve nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Google Lens iOS tarafında aktif hale geldi. Peki Google Lens nedir ve nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-13 09:27:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Dünya çapında en çok kullandığımız Google, görseller üzerinde arama veya tanıma yapabilmek için Google Lens uygulamasını geliştirmişti. İlk önce Android tarafında kullanılan Google Lens iOS tarafında aktif hale geldi. Peki bu Lens uygulaması nedir ve nasıl kullanılır?

Google Lens iOS tarafında aktif hale geldi

Google Lens uygulaması, akıllı telefon kamerası ile çekilmiş olan tüm görüntüleri işleyerek görüntüye göre kullanıcılara bu görüntü hakkında bazı bilgiler veriyor. Cefa veya yemek yemek için gittiğiniz herhangi bir yerde kamerayı etrafta dolaştırarak o işletmeye ait bilgileri bulmanıza olanak sağlıyor. Bu işletme hakkında kısa bir bilgi, telefon ve adres bilgileri gibi iletişim kurabileceğiniz bilgiler paylaşılıyor.

Google Lens, iOS İçin Kullanıma SunulduGoogle Lens, iOS İçin Kullanıma Sunuldu

Google'ın Lens uygulaması birçok özelliğe sahip. Bu sahip olduğu özellikler kullanıcılar açısından en çok tercih edilecek uygulamalar arasına bulunuyor. Google Lens, mekan bulma, kitap tanımlama, yazı okuma ve hayvan türlerini işleyerek kullanıcılara bilgi sağlıyor. Google Lens uygulaması ilk etapta sadece Android işletim sistemine sahip cihazlar için kullanılabiliyordu. Fakat Google, resmi Twitter hesabı üzerinden verdiği bir bilgiye göre Google'ın Lens uygulaması artık iOS işletim sistemine sahip cihazlar içinde kullanılabilir bir hale geldi.

Özellikle mekan bulma ve yazı okuma gibi özelliklerin diğer özelliklere göre çok daha fazla kullanılacağını düşünüyoruz. Örnek vermek gerekirse; bilmediğiniz bir yerde rastgele olarak yemek yediğiniz bir yeri düşünün. Bu mekanda yediğiniz yemeğin oldukça iyi olduğunu düşünüyorsunuz. Daha sonrada gelmek isterseniz tek yapacağınız şey Google Lens uygulamasını açmak ve mekanı tanımlamasını beklemek. Daha sonrasında ise mekana dair birçok iletişim bilgilerini görebileceksiniz.

Google'ın Lens uygulamasını kullanmak için; Lens simgesine tıklayıp uygulamayı aktif hale getirin. Daha sonrasında kameranızı çevirdiğiniz her alan için Lens asistanı size işleme aldığı bilgileri paylaşmaya başlayacak. Oldukça basit bir kullanımı olan bu uygulamanın ne kadar detaylı bilgiler verdiğini ve nasıl çalıştığını görmek istiyorsanız cihazlarınıza indirebilirsiniz. Android tarafında aktif hale geldikten çok daha sonra iOS tarafında da kullanılabilir olan bu uygulama, erişebilirlik seviyesinin yükseltildiğini ve kullanıcıların hiç zorlanmadan kullanabildiği bir sanal asistanı olacağı belirtiliyor.


Her Şeyi Bilen Google Lens, Kendi Telefonunu Bilemedi!Her Şeyi Bilen Google Lens, Kendi Telefonunu Bilemedi!
Google Lens, OnePlus cihazlarına geçiş yapıyorGoogle Lens, OnePlus cihazlarına geçiş yapıyor
Google lens güncellemesi ile yeni özellikler geldiGoogle lens güncellemesi ile yeni özellikler geldi

PAYLAŞ