Google Lens, iOS İçin Kullanıma Sunuldu - Haberler - indir.com

Google Lens, iOS İçin Kullanıma Sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-16 14:22:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Görsel aramalarda fark yaratması beklenen yapay zeka tabanlı Google Lens uygulaması iOS için de kullanıma sunuldu. Google'ın yeni özelliği atılan resmi tweet ile duyurulmuş oldu. Bu özellik Google Fotoğraflar uygulamasında olacak güncellemenin bir parçası şeklinde tüm iOS cihazlara sunulmuş durumda. Uygulama son sürümü olan 3.15 ile beraber iOS için App Store'da yayınlanmış durumda. Google Lens uygulaması ile yapay zeka teknolojisine sahip sistem daha önce çekilmiş fotoğraflardaki nesneleri tanımlayabilecek ve Google Asistan ile uyumlu olarak çalışabilecek.

İlk olarak Mobil Dünya Kongresinde ortaya çıkan Lens uygulaması ile çiçek türlerinin ayırt edilebilmesini görmüştük. Kartvizitte yer alan metinlerin seçimi ve takvim kayıtları gibi detaylar yer alıyordu. Telefon kameranızı bir tarihi mekana tuttuğunuzda yapay zeka Google Asistan yardımı ile bu içeriğe ait bilgileri ve detayları sizlere sunacak. Lens simgesi ile yer işaretleri, metin kopyalama işlemleri, web site girişleri, yol tarifi almak gibi birçok yapay zekalı işlemler yapmak mümkün olabiliyor.

Google Pixel için ilk olarak yayınlanan uygulama Google Fotoğraflar için Android platfomuna sunulmuştu. Şimdi ise Apple'ın iOS sistemi için yayınlandı ve popüler bir ilginin olması bekleniyor.





PAYLAŞ