Google Lens ilerde matematik sorularını çözebilir - Haberler - indir.com

Google Lens ilerde matematik sorularını çözebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-13 11:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Özellikle matematik sorunu yaşayanların imdadına yetişen yeni bir özellik yakında Google Lens uygulamasına geliyor. Google’ın sahip olduğu yapay zeka destekli Lens uygulaması, çeşitli özellikleri ile dikkat çekmeye devam ediyor. Şimdi ise sahip olacak yeni özelliği sayesinde fotoğraflardaki matematik sorularını çözebilecek. Koronavirüs pandemisinin ortaya çıkması ile beraber dünyanın çoğunluğu uzaktan eğitim sistemine geçiş yapmış durumdalar. Bu noktada ise üretici markaların uygulamalarına çeşitli işlevsel özellikler kazandırmaya devam ediliyor. Bu süreçte Google, daha çok genç öğrencilerin rahat etmesi adına yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Şimdi ise Google Lens için matematik sorusu çözme desteği getiriliyor.

Daha önce 3 boyutlu anatomi modelleri ve hücre yapıları için bir artırılmış gerçeklik sunan Google, şimdi ise Google Lens uygulamasına bir yeni özellik daha ekliyor. Bu yeni özellik ise fotoğraflardaki matematik problemlerini çözebilecek.

Google katlanabilir ekranlı telefon pazarına giriyorGoogle katlanabilir ekranlı telefon pazarına giriyor

Google Lens’e matematik özelliği dahil oluyor

Lens ayrıca kullanıcılara yeni özelliği kullanarak matematik sorularını nasıl çözebileceklerini de gösterecek. Bu sayede matematik sorunlarının çözümü için harcanan zaman oldukça azalmış olacak. Uygulama özelliğinin asıl amacı ise zorluk çıkaran matematik konseptlerini kolayca çözebilmesi sağlanacak. Diğer yandan şirket özelliğin ne zaman aktif olarak kullanıma gireceğini açıklamış değil. Socratif ise iOS ve Android’de ayrı bir uygulama olarak hizmet veriyor. Her ne kadar matematik sorularını zorlanmadan, bir uygulama ile çözmek mantıklı gelmese de, uygulamanın amacı kullanıcıların ödevlerini Google Lens’e yaptırması değil. Bu noktada öğrencilerin soruları nasıl çözebileceklerini öğrenmesi ana hedef olarak baz alınıyor.

Matematiksel konseptler ile işlem yapmanın yanı sıra düşünce şeklinin geliştirilmesi temeli konsept alınıyor. Google Lens’in yeni özelliği gibi işlem yükünü hafifletecek olan özellikler sayesinde kavramsal öğrenme daha çok artabilir. Google’ın şuan için özelliği hangi ülkelere açacağı belli olmuş değil.


Google Asistan, YouTube Music çalma listesi oynatabilecekGoogle Asistan, YouTube Music çalma listesi oynatabilecek
Google Play incelemeleri uygulama içerisinden yapılabilecekGoogle Play incelemeleri uygulama içerisinden yapılabilecek

PAYLAŞ