Google lens güncellemesi ile yeni özellikler geldi - Haberler - indir.com

Google lens güncellemesi ile yeni özellikler geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-11 14:20:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz Ekim ayında tanıtılan Google Pixel 2'nin en önemli özelliklerinden biri olan Google Lens, artık tüm Android cihazlar için kullanılabilir durumda. Google Fotoğraflar uygulaması üzerinden erişebileceğiniz özellik, çektiğiniz fotoğraflar hakkında çeşitli bilgiler sunuyor. Google Fotoğraflar uygulamanızı güncellediğiniz takdirde bu özelliğe sahip olacaksınız.

Google Lens'e erişmek için, Google Fotoğraflar uygulamasına girerek kullanmak istediğiniz fotoğrafı seçin. Silme ve düzenleme butonlarının arasında bulunan Lens butonuna tıkladıktan sonra fotoğrafınız taranacak ve ardından gerekli bilgileri size sunacak. Google Lens binaları, şehirlerin sembol yapılarını, marka logolarını, yazıları, filmleri ve hatta kedi/köpek türlerini bile tanıyabiliyor.

Artık Android cihaz kamerasında entegre kullanılabilecek

San Francisco' da düzenlenen Google I/O etkinlikleri kapsamında Google' nin güncel ve son ürünlerinin tanıtımı yapılıyor. Google bu etkinlikte kullanıcılara sevindirici açıklamalarda bulundu. Buna göre Google Lens,  birçok  Android cihazın kamera uygulamasına entegre olarak kullanılabilecek. Kullanıcılar Google Lens teknolojisi ile lokasyonları daha iyi bulabilmek için kamerayı ve Google Haritaları çalıştırarak , birçok Android telefonun kamera uygulamasında otomatik halde bulunacak teknolojiyle çevreler hakkında bilgi sahibi olabilecekler. Haritalar' ın sisteme dahil olmasıyla , bilgisayar görüş teknolojisi ve Google Haritalar' ı " sokak görünümü" ile iç içe getirecek.

Bunun yanında Google Lens ile bir kitaba kameranızı tuttuğunuzda , kitaba tanımlı videoları izleyebilecek ve etrafınızda yer alan sanat eserleri hakkında bilgi edinebileceksiniz. Teknolojinin getirdiği kolaylık sayesinde Akıllı Metin Özelliği ile etrafınızda bulunan metinleri kamera ile cihazınıza aktarabilecek ve uzun süren yazma işi ile yorulmayacaksınız.





PAYLAŞ