Google Lens el yazısı ile yazılmış metinleri PC'ye yapıştıracak - Haberler - indir.com

Google Lens el yazısı ile yazılmış metinleri PC'ye yapıştıracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-11 13:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Google’ın geliştirdiği görsel analiz uygulaması olan Google Lens kullanıcı dostu yeni bir özelliğe kavuştu. Artık el yazısı metinlerini tarayabilecek olan Google Lens kullanıcıları taradıkları belgeleri PC’ye yapıştırabilecekler.

Arama motoru devi Google’ın servislerinden biri olan Google Lens’e elle yazılmış olan metni tarayarak, vurgulanan kısmı kopyalayabilecek ve bilgisayardaki dokümana yapıştırmasına olanak tanıyacak yeni bir özellik ekledi.

Google Lens nedir?Google Lens nedir?

Google Lens’e eklenen yeni özellik kullanıcıların yüzünü güldürecek. Google Lens’e eklenen “bilgisayara kopyala” seçeneği kullanıcılar yazısı metinleri tararken metni panoya kopyalamak istediklerinde karşılarına çıkıyor. Bu seçenek sayesinde kullanıcılar artık taradıkları metinleri bilgisayarlarında açık olan bir metne yapıştırabiliyor. Ancak bu özellikten faydalanmak isteyen kullanıcıların Google Chrome’un en son dürümü kullandıklarından emin olmaları gerekli. Bunun yanı sıra akıllı telefonunuzda açık olan Google hesabınız ile bilgisayarınızda açık olan Google hesabınızın da aynı hesap olması gerekiyor.

iPhone'da Google Lens Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Ek olarak taramak istediğiniz metnin okunabilir bir el yazısıyla yazılmış olması gerektiğini de unutmayın. Eğer çok karmaşık bir yazıyı taratmaya çalışıyorsanız bu noktada bazı hatalarla karışılabilirsiniz.

Bunun yanı sıra yeni güncellemeyle Google Lens’e bir telaffuz özelliği de eklendi. Artık bir metni tararken, bir kelimeyi ya da belirli bir cümleyi vurgulayabilir ve “Dinle” seçeneğini seçerek Google Lens’in seçili bölümü yüksek sesle okumasını sağlayabilirsiniz. Ek olarak yeni eklenen “Satır içi arama” özelliği sayesinde de bir metni tararken anlamadığınız bir anahtar kelimeyi vurgulayabilir ve hızlıca anlamını öğrenebilirsiniz.

 


İlgili uygulamalar
Google I/O 2019'da Tanıtışan Google Lens Filtreleri YayınlandıGoogle I/O 2019'da Tanıtışan Google Lens Filtreleri Yayınlandı
Google Lens ekran görüntüleri ile entegre oluyorGoogle Lens ekran görüntüleri ile entegre oluyor

PAYLAŞ