Google Lens ekran görüntüleri ile entegre oluyor - Haberler - indir.com

Google Lens ekran görüntüleri ile entegre oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-19 08:42:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Donanım

Google uygulamasının 10.16 versiyonu için ilk test sürümü yayınlandı. Bu uygulama Android cihazlara varsayılan olarak geliyordu. Uygulama ile birlikte gelen büyük bir yenilik ise Google Lens ile entegre edilen akıllı ekran görüntüsü özelliği oldu.

Bu özellik içeriğinde “Düzenle ve Paylaş” olmak üzere iki farklı seçenek sunuluyor. İlk seçenek yani Düzenle dediğimizde fotoğrafta kırpma ya da döndürme gibi işlemler yapabilmemizi sağlıyor. Paylaş sekmesinde ise aslında yeni özelliğin kapılarını aralıyor.

Eski Google çalışanı: Yapay zekalı silahlar savaş başlatabilirEski Google çalışanı: Yapay zekalı silahlar savaş başlatabilir

Google Lens ekran görüntüleri ile entegre oluyor

Paylaş özelliği isminden de anlaşılabileceği üzere ekran görüntüsünü doğrudan paylaşabilmeyi sağlıyor. Google, akıllı ekran görüntüsü özelliği ile bunu bir adım ileri taşıyor. Lens uygulaması ile beraber çalışacak hale getiriyor.

Lens’in bir objeyi tarayarak onun hakkında bilgiler sunan bir uygulama olduğunu söyleyelim. Açıkça olarak, bir anıtın, ürünün veya kartın fotoğrafını çektiğinizde size onunla ilgili bilgiler sunabiliyor. Bunun ekran görüntüsüne yansıması ise ekrandaki içerikler olacak. Kısacası Google uygulamasında araştırma yaparken ilgi çekici bir görsel bulduğunuzda, ekran görüntüsünü alarak o objeyi Lens ile tarayabileceksiniz.

Google Kormo Nedir?

Google, iş listeleme servisi olarak tanıtımını yaptığı Google Kormo servisini, Hindistan gibi nüfusun yüksek olduğu bir ülkede daha kullanıma sundu. Daha önce Bangladeş ve Endonezya ile başlayan bu servis kullanımını daha da geniş bir alana yaymak isteyen Google, Hindistan adımı ile birlikte servisin kullanıcı sayısının da artacağının sinyallerini verdi.

Günümüzde birçok insan arama yaparken Google’ı kullanıyor. Bunun sonucu olarak siteler de Google’ı ve Google’ın kurallarını diğer sitelerden öne geçiren bir etkiye sahip. Dünya tarafından en çok tercih edilen ve kullanılan arama motoru yeni gelen güncellemeleriyle kuralları değiştiriyor. Geçtiğimiz hafta bir blog yazısı yayınlayan Google, artık haberlerin orijinal kaynaklarının ön plana çıkacağı yeni bir algoritma geliştirdiğini açıkladı.

Google Algoritması Güncelleniyor

Şirketler haber ve iletişim alanında çalışmalarını çoğu zaman yeni haberleri birbirlerinden takip edebiliyorlar. Birçok haber sitesi birkaç saat arayla aynı haberi yazdığını düşünürsek bu torbanın içerisinde orijinal haberler yok olması gayet normal bir durum olduğunu söyleyebiliriz. Orijinal içerikleri üst sıralarda göstermek isteyen Google, alıntı yapan sitedelerin haber kaynağının daha önemli olduğunu savunuyor. Böylece haberi alıntılayan sitelerin daha aşağıda yer almasını sağlayacak.

Uzun bir süredir çalışması yapılan bu özellik sayesinde artık “Google Haberler” servisi içinde geçerli olacak. Bu sayede haberleri orijinal olarak yazan siteler Google'da daha öne çıkmış olacak. Haberlerin orijinal yapan siteleri önde çıkması ise kullanıcının tercihinde olacak.

 


Google Kormo nedir?Google Kormo nedir?
Google Pixel 4 tanıtım tarihi belli oldu!Google Pixel 4 tanıtım tarihi belli oldu!

PAYLAŞ