Google kullanıcılara arama sonuçlarında web siteleri hakkında yeni bir özellik mi sunuyor? - Haberler - indir.com

Google kullanıcılara arama sonuçlarında web siteleri hakkında yeni bir özellik mi sunuyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-03 12:01:03
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Teknoloji

Google, kullanıcılara arama sonuçlarında görünen web siteleri hakkında daha fazla bilgi sağlamak için yeni bir özellik tanıttı. Google'daki çoğu arama sonucunun yanında, açmadan önce bir web sitesi hakkında daha fazla bilgi görmek için tıklanabilecek bir menü simgesi olacaktır. Açıklama Wikipedia tarafından sağlanır, ancak mevcut değilse, arama devi, Google'ın siteyi ilk kez dizine eklediği gibi mevcut bağlamı gösterecektir. Bu özellik şu anda ABD'deki kullanıcılar için masaüstü, mobil web ve Android'deki Google uygulaması için İngilizce olarak kullanıma sunuluyor.

Bu özellikle  en çok aranan siteleri karşımıza çıkarıp ayrıca farklı siteleri de göstereceğini bildiriyor.

Yeni özelliği bir blog yazısı aracılığıyla açıklayan Google, kullanıcıların başka bir arama yapmak zorunda kalmadan ek bilgi bulmalarına yardımcı olacağını söyledi. Bu bilgiler, özellikle sağlık veya finans ile ilgili önemli bilgiler arıyorlarsa, kullanıcılara daha fazla bağlam sağlamayı amaçlamaktadır.

Google is investing in the construction of the world's first autonomous roadGoogle is investing in the construction of the world's first autonomous road

Google, kullanıcılar genellikle bilgi ararken aşina oldukları kaynaklardan elde edilen sonuçlarla karşılaşırken, kullanıcıların aşina olmadığı siteler de olabileceğini söyledi. Google'ın ek içerik sunan yeni özelliği sayesinde, kullanıcılar ziyaret etmek istedikleri siteler hakkında daha bilinçli bir karar verebilirler.

Blogpost, Google tarafından sağlanan ek bilgilerin, site hakkında Wikipedia'da bulunan en güncel doğrulanmış ve kaynaklı bilgiler olacağını söylüyor. Web sitesinde bir Wikipedia açıklaması yoksa, Google kullanıcılara mevcut bağlamı sağlayacaktır.

İş listeleri veya yerel işletme listeleri söz konusu olduğunda, Google'ın bu bilgileri web'deki sitelerden veya işletmelerden nasıl aldığına dair bir açıklama olacaktır. Ayrıca, web sitesi bağlantınızın HTTPS üzerinden güvenli olup olmadığını görmek için bir not olacaktır. Daha önce de belirtildiği gibi, bu özellik şu anda sadece ABD'de yayılıyor.



PAYLAŞ